• Πολιτική

  Υπ. Παιδείας: Παραμένει στην Ελλάδα η έδρα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης

  • NewsRoom
  Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

  Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων


  Κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή, η συμφωνία Έδρας μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP).

  Σημειώνεται ότι τo CEDEFOP, ως Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1995 έχει μετεγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη και με την κύρωση της νέας Συμφωνίας Έδρας διασφαλίζεται η παραμονή του στην Ελλάδα.

  Η Συμφωνία Έδρας αφορά το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, όπως επίσης:

  α) τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.) με αναφορά στις ηλικιακές ομάδες δεκαπέντε ετών και άνω,

  β) τον εποπτευόμενο από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με αναφορά συνολικά στον ενήλικο πληθυσμό, καθώς και

  γ) άλλους εμπλεκόμενους φορείς, όπως το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού) και τη Μονάδα Εμπειρογνωμόνων Απασχόλησης, Κοινωνικής Ασφάλισης, Πρόνοιας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΜΕΚΥ).

  Το σχετικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού το βράδυ της Παρασκευής, θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, την ερχόμενη Τρίτη, 12/09/2023.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης

  G20 – Φον ντερ Λάιεν: Η κλιματική αλλαγή και ο πόλεμος στην Ουκρανία συμβάλουν στην επισιτιστική

  Υπ. Ανάπτυξης: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την προστασία των βιομηχανικών σχεδίων και υποδειγμάτων

  Drewry: Υποχώρησαν κατά 3,4% οι ναύλοι στα εμπορευματοκιβώτια  ΣΧΟΛΙΑ