• Πολιτική

    Υπ. Εξωτερικών για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτών: «Οι προσπάθειες του πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ απέδωσαν»

    • NewsRoom
    Κοτζιάς

    Ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς


    Ανακοίνωση με την οποία χαιρετίζει την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν στην Τουρκία εξέδωσε το Υπ. Εξωτερικών. Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο μιλά για μια απόφαση που θα συμβάλει στην φιλία των δύο λαών ενώ αποδίδει τα εύσημα αποκλειστικά για την απελευθέρωση στο ίδιο το υπουργείο, τους Έλληνες διπλωμάτες και τον Αλέξη Τσίπρα.

    Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

    Χαιρετίζουμε το γεγονός της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Α. Μητρετώδη και Δ. Κούκλατζη, μετά από σχεδόν 5 μήνες αδικαιολόγητης κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης. Η απόφαση αυτή των τουρκικών Αρχών είναι θετική και θα συμβάλει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στη φιλία των λαών μας.

    Προς την ίδια κατεύθυνση θα συμβάλει και η τέλεση τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, των επίσημων εγκαινίων του ιστορικού κτηρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Σμύρνη, η οποία είχε αναβληθεί λόγω της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τον παρελθόντα Μάρτιο.

    Οι συνεχείς προσπάθειες του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Εξωτερικών και των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ελλάδος στην Τουρκία απέδωσαν. Ο μεγάλος κερδισμένος αναδείχθηκε για μια ακόμα φορά η διπλωματία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα εύσημα στην ελληνική διπλωματία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς δίνουν στο Υπ. Εξωτερικών



    ΣΧΟΛΙΑ