• Πολιτική

    Υπ. Δικαιοσύνης: Η έννοια της Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι άγνωστη στον ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Δικαιοσύνης

    Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Δικαιοσύνης


    «Η έννοια της Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι άγνωστη στον ΣΥΡΙΖΑ και στη διακυβέρνησή του», απαντά το Υπουργείο Δικαιοσύνης στους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η έννοια αυτή απέκτησε ουσιαστική εφαρμογή και ορατή λειτουργία στη χώρα από το 2019, ως μια από τις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. Σε μια χρονική συγκυρία όπου η χώρα αλλάζει σελίδα και γυρίζει την πλάτη στον λαϊκισμό, δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να αντιπολιτεύεται με όρους ενός παρελθόντος που όλοι θα θέλαμε να λησμονήσουμε. Σε έναν τομέα όπως είναι η Δικαιοσύνη ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί για προτάσεις επιλέγει τα πυροτεχνήματα. Καλό θα ήταν οι βουλευτές του, πριν ορθώσουν ανάστημα κριτικής να έχουν ενημερωθεί για τα δρώμενα της δικής τους διακυβέρνησης αλλά πολύ περισσότερο για τα έργα της αυτής της Κυβέρνησης», αναφέρει το υπ. Δικαιοσύνης και συνεχίζει:

    «Στην κοινή ανακοίνωση τους ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης και ο Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Καραμέρος του ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Η ψηφιακή αφετηρία είναι το 2014 και η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίσθηκε μόνο από καθυστερήσεις. Αυτό που παρέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, ήταν μια ελλειμματική πιλοτική πρώτη φάση του ΟΣΔΔΥ-ΠΠ και προχώρησε σ’ ένα μεγάλο άλμα. Έχουμε προχωρήσει στο “ΟΣΔΔΥ-ΠΠ Β΄ Φάση”, ένα πρόγραμμα που αφορά όλα τα Δικαστήρια της χώρας και όχι έναν περιορισμένο αριθμό Δικαστηρίων.

    Θα πρέπει να γνωρίζουν οι κ.κ. Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ότι οι προτεραιότητες που έχουμε θέσει δεν υλοποιούνται στα χαρτιά! Η Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης αξιοποιεί κάθε σύγχρονο μέσο που έχει στη διάθεσή της όπως και κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της Δικαιοσύνης. Έχει υπογραφεί η σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας για την προκήρυξη έργου ύψους 200 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 97,153 εκ. αφορούν στην Ψηφιοποίηση των Αρχείων της Δικαιοσύνης. Ήδη το έργο βρίσκεται στο στάδιο Προσυμβατικού Ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

    Επίσης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης υλοποιούνται τα έργα:

    – Αναβάθμιση του Συστήματος Τήρησης των Αρχείων των Δικαστηρίων

    – Αναβάθμιση και επέκταση υποδομών ΤΠΕ τομέα Δικαιοσύνης

    – Ψηφιοποίηση των αρχείων των Δικαστηρίων

    – Υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης σε Δικαστήρια και Σωφρονιστικά Καταστήματα

    Εν κατακλείδι είναι λυπηρό ότι ατυχή περιστατικά, όπως ο τραυματισμός του δικαστικού υπαλλήλου και του εργαζόμενου στις μεταφορές, “αξιοποιούνται” από τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να βγει από τα πολιτικά του αδιέξοδα. Η αντιπολίτευση του λαϊκισμού έχει ηττηθεί ανεπιστρεπτί. Οι Έλληνες πολίτες απαιτούν συγκεκριμένα έργα και προτάσεις που θα επιλύουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους».

    Διαβάστε επίσης

    Στέφανος Κασσελάκης: Επιτέλους να στελεχωθεί το ΕΣΥ όπως πρέπει

    Κασσελάκης: Δεσμευόμαστε για μηδέν φόρο σε ελεύθερους επαγγελματίες με έσοδα έως €10.000

    Μητσοτάκης στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια ΤΕΕ: Προωθούμε τρεις τομές σε συνεργασία με τον τεχνικό κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ