• Πολιτική

    Ινστιτούτο Bruegel: Μην ονειρεύεστε έξοδο στις αγορές! Έρχεται και 4ο μνημόνιο

    • Αθηνά Λαρδή
    Τσίπρας


    Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο, καθώς το 2018 δεν θα κατορθώσει να «βγει» στις αγορές, εκφράζει ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας.

    «Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι’ αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ» είπε ο Ούγγρος οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας από το βήμα της εκδήλωσης «Thessaloniki Summit».

    Σύμφωνα με τον κ. Ντάρβας η αύξηση του ΑΕΠ θα σημαίνει πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μεγάλο δανεισμό ενώ αναγνώρισε πως η χώρα έκανε τεράστιες προσπάθειες στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων, αναφέρει το ΑΠΕ.

    Αναφορικά με το χρέος χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι το 80% περίπου βρίσκεται στα χέρια επίσημων πιστωτών, πράγμα που όπως είπε αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών ενώ συνέδεσε το ενδεχόμενο διευθέτησης του ελληνικού χρέους με τις γερμανικές εκλογές.

    Σημειώνεται ότι η πάγια συμβουλή του Bruegel προς τους θεσμούς είναι να «δοθεί ελπίδα» στην Ελλάδα, με τη μορφή καθυστέρησης της δημοσιονομικής προσαρμογής με την επίτευξη ενός στόχου του 2,5% του ΑΕΠ πρωτογενούς πλεονάσματος και να υιοθετηθούν διάφορα μέτρα προκειμένου να απομειωθεί το βάρος του χρέους, προς όφελος τόσο της Ελλάδας όσο και των επίσημων δανειστών της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αντιτρομοκρατική: Προσπαθούν να ανιχνεύσουν τα νέα χτυπήματα. Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρασκήνιο και εκπλήξεις για τον νέο CEO της Πειραιώς: Τι συμβαίνει με έναν εκ των τεσσάρων διεκδικητών;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ