• Πολιτική

    Οικονόμου: Σήμερα οι ανακοινώσεις για την στήριξη σε επιχειρήσεις – εργαζόμενους

    • NewsRoom
    Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας πλήττει άμεσα το σκληρό πυρήνα της ελληνικής πολιτείας

    Γιάννης Οικονόμου-Κυβερνητικός εκπρόσωπος


    Για την πορεία της πανδημίας, την μετάλλαξη Όμικρον και τις νέες αποφάσεις που αναμένονται μίλησε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

    «Η κατάσταση με τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, εξελίσσεται όπως περιμέναμε, αλλά πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση» τόνισε. Όσον αφορά στα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι σήμερα θα ανακοινωθούν μέτρα για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζομένους.

    «Το γεγονός πως καταφέραμε να μείνουμε σταθεροί στη δέσμευση του πρωθυπουργού, ότι δεν θα υπάρξει lockdown, είναι το αποτέλεσμα ενός πολύ συγκεκριμένου και μελετημένου σχεδίου που στόχευε στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και στη λειτουργία του κοινωνικο-οικονομικού βίου» σημείωσε.

    «Σε ό,τι αφορά τη στήριξη, ισχύει η δέσμευσή μας ότι θα σταθούμε στο πλευρό όσων πλήττονται. Σήμερα θα γίνουν ανακοινώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία που θα αφορούν εκείνους τους κλάδους που πλήττονται από τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από το τέλος του χρόνου και μετά» δήλωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε:

    «Θα αφορούν την ενίσχυση μιας σειράς δραστηριοτήτων, καλλιτεχνικών, πολιτιστικών, στον κλάδο της εστίασης για τους εργαζόμενούς τους κτλ, ώστε και τις θέσεις εργασίας να προστατέψουμε, αλλά και για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και προϋποθέσεις ώστε να γίνει η επανεκκίνηση των επιχειρήσεων αυτών όταν ολοκληρωθεί το φάσμα των περιοριστικών μέτρων, που η εκτίμηση είναι ότι η διάρκειά τους δεν θα είναι πολύ μεγάλη».

    Διαβάστε ακόμη:

    Πότε και πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Από 1η Μαΐου η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού

    Οικονόμου: Δύο από τα 80.000 σχολικά τμήματα έχουν κλείσει – Καμία ανοχή στη βία στα ΑΕΙ



    ΣΧΟΛΙΑ