• Πολιτική

    Οικονόμου: Ως ηγέτης χώρας με αυτοπεποίθηση ο Μητσοτάκης στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Το «περίγραμμα» των συνομιλιών που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι του στις ΗΠΑ σκιαγράφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    «Όλα τα ζητήματα που αφορούν τη σχέση μας με την Τουρκία θα τεθούν τόσο στη συζήτηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Μπάιντεν, όσο και στην ομιλία του στο Κογκρέσο» ανέφερε ερωτηθείς σχετικά με τα δημοσιεύματα ότι η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναβαθμίσει τα τουρκικά μαχητικά F-16.

    «Ο πρωθυπουργός θα είναι εκεί (σ.σ. στις ΗΠΑ) ως ο ηγέτης μίας χώρας με αυτοπεποίθηση που έχει τον δικό της ρόλο στα θέματα σταθερότητας και ασφάλειας στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

    Τόνισε ακόμη πως «όπως προκύπτει και από τις επιστολές που έχει στείλει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αλλά και από τον συνολικό χειρισμό η θέση των ΗΠΑ σε ότι αφορά την τουρκική προκλητικότητα και την παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι δεδομένη».

    Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ακόμη πως η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή «αντανακλά το κύρος που έχει η χώρα διεθνώς».

    «Ο πρωθυπουργός θα θέσει όλα τα ζητήματα, και τα θέματα της Τουρκίας και των διμερών μας σχέσεων και όλα τα μεγάλα ζητήματα, που αφορούν τον κόσμο στους καιρούς που ζούμε και θα επιβεβαιώσει το πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων της Ελλάδας με τις ΗΠΑ» τόνισε.

    Διαβάστε επίσης:

    Το παρασκήνιο της δεξίωσης Τσούνη – Τα πηγαδάκια με υπουργούς, ποια η μεγάλη του επιθυμία

    Υπερψηφίστηκε με 181 «ναι» η αναβαθμισμένη Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ