• Πολιτική

    Οικονόμου: Επίταξη γιατρών του ιδιωτικού τομέα

    • NewsRoom

    Γιάννης Οικονόμου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος


    Στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών θα προχωρήσει η κυβέρνηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αν έως τότε δεν καλυφθούν οι ανάγκες, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

    «Θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά» τόνισε «από έρευνες που έχουν γίνει, που δημοσιεύονται και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, απ’ τα καθημερινά στοιχεία που παίρνουμε απ’ τα νοσοκομεία κι από τις ΜΕΘ προκύπτει ότι περίπου 9 στους 10 νοσηλευόμενους στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι συμπολίτες μας που είναι ανεμβολίαστοι».

    Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ήδη υπάρχει ενίσχυση του Συστήματος Υγείας από τον ιδιωτικό τομέα, και στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής είπε ότι υπάρχουν στη διάθεση του ΕΣΥ 200 κλίνες στη Θεσσαλονίκη απ’ τον ιδιωτικό τομέα και 206 κλίνες στη Θεσσαλία για covid περιστατικά και 150 κλίνες στη Θεσσαλονίκη κι άλλες 150 στη Λάρισα για λοιπά περιστατικά. 

    Και για την Αττική, είπε, «στη διάθεση του ΕΣΥ βρίσκονται ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα αν παραστεί ανάγκη».

    Ο κ. Οικονόμου επανέλαβε τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης όσον αφορά στην διαχείριση της πανδημίας, αποκλείοντας εκ νέου την πιθανότητα επιβολής lockdown, καθώς επίσης περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κεραμέως: Καμία αναστολή της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων

    Οικονόμου σε Τσίπρα: «Ενα δράμι πράξης μετράει περισσότερο από έναν τόνο θεωρίας»



    ΣΧΟΛΙΑ