• Πολιτική

    Οικονόμου: Εγκληματικές και βαθιά αντιδημοκρατικές ενέργειες οι σημερινές επιθέσεις

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος

    Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος


    Τις επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, καθώς και τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και στα γραφεία της Αττικής Οδού καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για «βαθιά αντιδημοκρατικές» ενέργειες.

    «Οι επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου, Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών, κ. Ντούμα, καθώς και παρόμοιες επιθέσεις που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε ιδιωτικά οχήματα αστυνομικών συνιστούν εγκληματικές ενέργειες που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από κανέναν δημοκρατικό πολίτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

    «Αντίστοιχα απαράδεκτες και βαθιά αντιδημοκρατικές είναι οι επιθέσεις των τραμπούκων του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και στα γραφεία της “Αττικής Οδού”», πρόσθεσε.

    Ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι «Η συντεταγμένη πολιτεία θα πράξει όσα απαιτούνται προκειμένου να οδηγηθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων στη Δικαιοσύνη και θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη όλων των παραπάνω ενεργειών από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

    Δένδιας: Απολύτως καταδικαστέες οι επιθέσεις

    Οι εμπρηστικές επιθέσεις στις οικίες του δημοσιογράφου Δ. Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών της ΕΛΑΣ Β. Ντούμα είναι απολύτως καταδικαστέες», αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε ανάρτησή του στο twitter.

    «Ουδείς τρομοκρατείται», προσθέτει.

    Θεοδωρικάκος: Καμία μορφή βίας δεν γίνεται ανεκτή

    Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με ανάρτησή του στα social media τοποθετήθηκε για τις επιθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

    Συγκεκριμένα, έγραψε: «Καμία μορφή βίας δεν γίνεται ανεκτή. Το κράτος δικαίου προστατεύει όλους τους πολίτες. Η Ελληνική Αστυνομία κάνει τη δουλειά της».

    Διαβάστε επίσης:

    Επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του συνδικαλιστή των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα

    Επίθεση με βαριοπούλες στο εποπτείο της Αττικής Οδού, στην έξοδο 4 – Οκτώ άτομα έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ



    ΣΧΟΛΙΑ