• Κοινωνία

    Επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του συνδικαλιστή των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα

    • NewsRoom
    Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε 45χρονος για βιασμό ανήλικης κατ ’εξακολούθηση

    Ελληνική Αστυνομία


    Άγνωστοι επιτέθηκαν τα ξημερώματα με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα, σε Αργυρούπολη και Κυψέλη, αντίστοιχα.

    Σύμφωνα με τς ΕΛ.ΑΣ., τα γκαζάκια που τοποθέτησαν οι δράστες εξερράγησαν και στις δύο περιπτώσεις στις 02:30, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές στην πρόσοψη.

    Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τα δύο περιστατικά.

    Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στο σπίτι του έδωσε στη δημοσιότητα ο Δημήτρης Καμπουράκης.

    Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης που έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να αφήνει μια τσάντα στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο δημοσιογράφος. Δευτερόλεπτα αργότερα αρχίζουν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από την τσάντα και στη συνέχεια ακολουθεί η ισχυρή έκρηξη.

    Τι είπε ο Δημήτρης Καμπουράκης για την επίθεση

    Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Καμπουράκης έκανε λόγο για ένα φοβερό κρότο, ενώ σημείωσε ότι ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει.

    «Αν δεν είχα αυτή την θωρακισμένη βαριά πόρτα ασφαλείας θα είχε μπει μέσα όλο. Μένει η πεθερά μου στο ισόγειο, που δεν είναι εδώ τώρα, αν ήταν εδώ θα είχαμε ιστορίες» ανέφερε. «Οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, πού να πάει το μυαλό; Καταρχήν είναι έκπληξη, λες θα καούν οι άνθρωποί μου», είπε και περιέγραψε τον άνθρωπο πίσω από τα γκαζάκια. «Ένας ήταν, φορούσε μαύρο σκούφο, μάσκα ιατρική, αλλά διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά, είχε και μούσι. Αν περνούσε κάποιος από εδώ, θα είχε καεί», τόνισε.

    Ο δημοσιογράφος είχε δεχτεί απειλές και πέρσι. Τότε η Αστυνομία του είχε προτείνει να έχει αστυνομική φρουρά. «Πριν κανένα χρόνο είχα απειλητικά μέιλ, είχε επικοινωνήσει η Αστυνομία να μου πει αν θέλω αστυνομική συνοδεία, μάλιστα μου είχαν εγκρίνει έναν αστυνομικό και είπα δεν θέλω, δεν νιώθω καλά να έχω έναν άνθρωπο να είναι η σκιά μου. Τώρα θα το ξανασκεφτώ, το επάγγελμα έχει κινδύνους. Να μη μιλώ επειδή μου έκαψαν την πόρτα;» αναρωτήθηκε.

    Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση:

    Διαβάστε επίσης:

    Επίθεση με βαριοπούλες στο εποπτείο της Αττικής Οδού, στην έξοδο 4 – Οκτώ άτομα έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ

    Θεσσαλονίκη: Αιματηρή συμπλοκή με νεκρό έναν 19χρονο και δύο τραυματίες σε επίθεση με μαχαίρι

    Καιρός: Νέα κακοκαιρία από σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ