• Πολιτική

    Οικονόμου: Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για τα Χριστούγεννα

    • NewsRoom
    Οικονόμου

    Γιάννης Οικονόμου, κυβερνητικός εκπρόσωπος


    Η κυβέρνηση δεν εξετάζει νέα μέτρα για την εορταστική περίοδο, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας πως προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των υφιστάμενων.

    Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε ότι μετά την ανακοίνωση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών έχουν κλειστεί πάνω 100.000 ραντεβού πρώτης δόσης στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

    «Ενόψει εορτών επιβάλλεται σχολιαστική τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας και συχνός έλεγχος. Πάνω από όλα είναι αναγκαίος ο καθολικός εμβολιασμός και ο εμβολιασμός με την 3η δόση», δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

    «Από τον ΕΟΔΥ έχει ξεκαθαριστεί ότι δεν έχουμε κανένα θάνατο ατόμου που νόσησε 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της 3ης δόσης. Επιστημονικές μελέτες στο Ισραήλ έδειξαν στους άνω των 50 ετών ότι η αναμνηστική δόση μείωσε την πιθανότητα θανάτου κατά 90%», συνέχισε ενώ υπενθύμισε ότι από σήμερα οι πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

    «Είναι θετικό το γεγονός ότι παρατηρείται διαρκώς αυξημένη προσέλευση και για την 1η και για την 3η δόση», συνέχισε ενώ ανέφερε πως την Παρασκευή άνοιξε και η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών.

    Για τον προϋπολογισμό ανέφερε ότι θα αναδειχθεί η αναπτυξιακή κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής με έμφαση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και σημείωσε ότι δεν περιλαμβάνει νέους φόρους. Πρόσθεσε, δε, ότι θα κατατεθεί ξεχωριστός προϋπολογισμός 100 εκατ. ευρώ για ευάλωτα νοικοκυριά.

    Για την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσδοκά μια δημιουργική αντιπολίτευση. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι δεν έχει κλειστεί κάποιο ραντεβού για συνάντηση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη, αλλά είναι φυσικό ότι θα υπάρξει επικοινωνία μεταξύ τους.

    Διαβάστε επίσης:

    Πιστοποιητικό νόσησης: Στις 90 μέρες λήγει η ισχύς του – Η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα

    Οικονόμου για Τσίπρα: Υιοθετεί τις αθλιότητες Γιαννάκου για τις ΜΕΘ

    Νίκος Ανδρουλάκης: Ανοίγει σήμερα μια νέα σελίδα για τη Δημοκρατική Παράταξη – Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε



    ΣΧΟΛΙΑ