• Πολιτική

    Οικονομία, επενδύσεις και προσφυγικό στην ατζέντα Μητσοτάκη – Μέρκελ

    • NewsRoom

    Η κ. Μέρκελ και ο κ. Μητσοτάκης σε παλαιότερη συνάντηση


    Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στην συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ, την Πέμπτη 29 Αυγούστου, παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, θα συζητήσουν για οικονομία, προσέλκυση επενδύσεων και προσφυγικό.

    «Θα προτάξουμε τις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη. Θα δώσουμε έμφαση στην οικονομία, το προσφυγικό και την προσέλκυση επενδύσεων, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας. Η Ελλάδα γίνεται ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις» τόνισε ο κ. Πέτσας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε, εκ νέου, στην πρώτη γραμμή των πολιτικών αφηγημάτων της κυβέρνησης το μείζον ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Έχουμε πει ότι η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας. Έχουμε πει και ο κ. Μητσοτάκης έχει τονίσει δημόσια ότι έχουμε σχέδιο μεταρρυθμιστικό. Αυτό προτάσσουμε, για να κερδίσουμε αξιοπιστία. Κερδίζοντας αξιοπιστία θα θέσουμε το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2021 και μετά» σημείωσε.



    ΣΧΟΛΙΑ