• Πολιτική

    Ιερά Σύνοδος: Συνεδριάζει εκτάκτως στις 23 Ιανουαρίου για τον γάμο ομοφύλων – Συνάντηση Ιερώνυμου με Μητσοτάκη

    • NewsRoom
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο


    Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

    Η συνεδρίαση θα γίνει στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί ήταν οι μητροπολίτες που είχαν εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια και ορισμένοι από αυτούς είχαν ζητήσει τη σύγκληση της ιεραρχίας για να συζητηθεί το ζήτημα διεξοδικά και από τους 81 Ιεράρχες.

    Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως τις προηγούμενες ημέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, δυο μέρες πριν ο κ. Μητσοτάκης ανοίξει τα χαρτιά του στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

    Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

    Ο Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες επανέλαβε την πάγια θέση της Eκκλησίας και την αντίθεση των ιεραρχών και τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

    Διαβάστε επίσης

    Στη Βουλή η τροπολογία με τα μέτρα για την ακρίβεια- Τι αλλάζει στην αγορά

    Βορίδης: Ο πρωθυπουργός έχει την απόλυτη στήριξή μας

    Δένδιας: Ο εκσυγχρονισμός του Πολεμικού Ναυτικού θα λάβει υπόψιν και τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ