Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα είναι ορατές και στο φαγητό μας, καθώς η WWF προειδοποιεί ότι εξαφανίζονται όλο και περισσότερες σαρδέλες, μπακαλιάροι, γόπες, ροφοί και συναγρίδες από τις ελληνικές θάλασσες.
Σύμφωνα με «Τα Νέα», η περιβαλλοντική ΜΚΟ επισημαίνει πως η άνοδος της θερμοκρασίας των υδάτων, της στάθμης της θάλασσας, ακόμη και η μεταβολή των χαρακτηριστικών των βροχοπτώσεων είναι μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την αλιευτική παραγωγή και κατ’ επέκταση την διατροφή μας.
Αυτό συνεπάγεται άμεσες ή έμμεσες επιπτώσεις στη φυσιολογία των ψαριών, στην αναπαραγωγή τους, στην αφθονία τροφής και διαθέσιμων οικοτόπων.
Εκτός αυτού, ο σύμβουλος Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής της WWF Ελλάς Μιχάλης Προδρόμου έρχεται να «ταράξει» κι άλλο τα νερά, τονίζοντας ότι το 60% των ειδών που ζουν στις ελληνικές θάλασσες πλήττεται από την κλιματική αλλαγή.
Συγκεκριμένα, τα ψάρια αυτά είναι το μεσογειακό μύδι, ο μπακαλιάρος, η σαρδέλα, ο ροφός, η γόπα, η συναγρίδα, τα καλαμάρια και τα χταπόδια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο σοβαρός λόγος που πρέπει να βγάζουμε φωτογραφία την κουζίνα μας πριν φύγουμε διακοπές
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Καλλιάνος: Ο καιρός τρελάθηκε-Χιόνια στη Μακεδονία και «καύσωνας» στην Κρήτη. Δείτε πότε
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκ στην Κρήτη: Δάσκαλος χαστούκισε μαθητή γιατί είχε απορία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Βουτιά και επιστροφή κάτω από τις 49.000 μονάδες για τον Dow Jones
- Γάζα: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος
- Αγρότες: Από την Πέμπτη κλείνουν για 48 ώρες τα διόδια των Μαλγάρων
- Αντικαγκελάριος Αυστρίας για Γροιλανδία: Η ΕΕ να ετοιμάσει κυρώσεις για να “αποτρέψει” τον Τραμπ