ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδος στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Για την απόφαση του αυτή ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει άμεσα τη νέα πρόεδρο του Κολλεγίου των Επιτρόπων, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Πέρα από το όνομα του επιτρόπου αναμένεται να ανακοινωθεί και το χαρτοφυλάκιο που θα αναλάβει η Ελλάδα.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του πρώην προέδρου της Κομισιόν, Ζάν Κλοντ Γιούνκερ.
Ποιος είναι ο Μαργαρίτης Σχοινάς
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1962 στην Θεσσαλονίκη.
Υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2007 έως το 2009, εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία.
Το 2010 διορίστηκε αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Συμβούλων Ευρωπαϊκής Πολιτικής από τον τότε πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Είναι πτυχιούχος δημόσιας διοίκησης της Σχολής Οικονομικών του Λονδίνου και του Κολλεγίου της Ευρώπης 1985-1986.
Εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1990 και ηγήθηκε σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις, μεταξύ άλλων και ως προϊστάμενος του γραφείου του Κύπριου Επίτροπου, Μάρκου Κυπριανού, από το 2004 έως το 2007.
Τον Απρίλιο του 2013 διορίστηκε διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φολέγανδρος: Ομόφωνα ένοχος και από το Εφετείο ο δολοφόνος της Γαρυφαλιάς
- Ο Χαράλαμπος Φαφαλιός τιμήθηκε με την ισόβια ιδιότητα μέλους του Baltic Exchange
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε στα 34,48 δισ. ευρώ ο τζίρος των ελληνικών επιχειρήσεων τον Οκτώβριο
- Το 2026 οι πρώτες παραδόσεις των πυροσβεστικών ελικοπτέρων H215 – Στη Γαλλία ο Γιάννης Κεφαλογιάννης