ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Βαγδάτη ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καλέσει για εξηγήσεις τον πρεσβευτή του Ιράν για «παραβίαση της κυριαρχίας» της, μετά την επίθεση από την Τεχεράνη με 22 πυραύλους εναντίον ιρακινών βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες.
«Το Ιράκ είναι μια ανεξάρτητη χώρα (…) και εμείς δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πεδίο μάχης, βάση για να εξαπολύει κανείς επιθέσεις ή να χρησιμοποιείται το έδαφός του για να πλήττονται γειτονικές χώρες», επισήμανε σε δελτίο Τύπου το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ.
Στο δελτίο Τύπου, το ιρακινό ΥΠΕΞ καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποκλιμακώσουν την ένταση και να εργαστούν για την επίλυση των κρίσεων στην περιοχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελβετία: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στη Γενεύη, με επιθέσεις κατά γραφείων του ΟΗΕ
- Ρωσία-ΗΠΑ: Πούτιν και Τραμπ συμφώνησαν ότι Αμερικανοί απεσταλμένοι θα επισκεφθούν «σύντομα» τη Ρωσία, σύμφωνα με την Μόσχα
- Τραμπ στο Axios: Μια συμφωνία με το Ιράν θα υπογραφεί «σε λίγες ώρες» (upd)
- F1 Βαρκελώνη: Ιστορική νίκη Χάμιλτον
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.