ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των μέτρων εναντίον της από την ΕΕ, η Τουρκία ανακοίνωσε την αποστολή τέταρτου πλοίου στη περιοχή, επιδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την στρατιωτική ισχύ της. Σύμφωνα με τις αντιδράσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ, φαίνεται πως τα μέτρα που έλαβε η ΕΕ εναντίον της Άγκυρας, είναι μη αποτρεπτικά για τις τουρκικές διεκδικήσεις στην περιοχή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» προγραμματίζεται να μεταφέρει τις εργασίες τους εντός της κυπριακής ΑΟΖ για νέες έρευνες.
Το Oruc Reis δεν είναι γεωτρύπανο αλλά ερευνητικό σκάφος παρόμοιου τύπου με το Barbaros.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χάος στο Παρίσι μετά τον τελικό του Champions League – Βίαιες συγκρούσεις, φωτιές και τουλάχιστον 131 συλλήψεις (βίντεο)
- Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Παρί Σεν Ζερμέν: Νίκησε την Ίντερ με 5-0 και το σήκωσε στο Μόναχο
- Εξελίξεις με την παράνομη χωματερή στις Σπέτσες: Τι αποφάσισε ο Δήμος για τον βιολογικό καθαρισμό
- Aegean Airlines: Ισχυρό ξεκίνημα στο 2025 με αναβάθμιση εκτιμήσεων – Δυναμική για ρεκόρ το καλοκαίρι
