• Πολιτική

    Η συγκινητική ιστορία του Νικήτα Κακλαμάνη: «Είμαι 17 ετών, μη με αφήσεις να πεθάνω»

    • NewsRoom
    Ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Ν. Κακλαμάνης

    Ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Ν. Κακλαμάνης


    Μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή, αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος μίλησε στο ONE Channel. Μιλώντας για την σταδιοδρομία του στην πολιτική αλλά και την ιατρική μοιράστηκε άγνωστες ιστορίες και αποκάλυψε ότι θα γράψει βιβλίο μέσα από το οποίο θα μοιραστεί άγνωστες ιστορίες, από τα περιστατικά, κυρίως τα ιατρικά, που τον έχουν συγκλονίσει. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε σε μία άκρως συγκινητική ιστορία.

    Πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του και λίγο πριν τον παρακαλούσε να κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να ζήσει.

    «Εγώ μάλλον είμαι προς το τέλος της πολιτικής μου σταδιοδρομίας. Είμαι 77 χρονών, με έχει τιμήσει χρόνια ο κόσμος, κάποια στιγμή θα φύγω από την πολιτική. Κι έχω αποφασίσει να γράψω ένα βιβλίο, όχι βαθυστόχαστο και τέτοια, αλλά τις αναμνήσεις από την ιατρική», είπε αρχικά ο Νικήτας Κακλαμάνης.

    Στη συνέχεια είπε πως: «Εγώ έχω μία ειδικότητα δυσάρεστη. Είμαι ογκολόγος- ακτινοθεραπευτής, άρα όλοι οι ασθενείς μου είχαν να κάνουν με καρκίνο. Βεβαίως έχει εξελιχθεί τόσο πολύ η επιστήμη… Αλλά τι είχα καταλάβει; Ότι απέναντι στον καρκίνο ισοπεδώνονται τα πάντα.

    Είτε είσαι η Μελίνα Μερκούρη είτε είσαι ο Ωνάσης είτε είσαι μια απλή γυναίκα από ένα χωριό κι έχεις καρκίνο του μαστού η αντίδραση είναι ίδια. Κι έχω βρει και τον τίτλο. “Η δημοκρατία του καρκίνου”».

    «Και θα γράψω ιστορίες ξεκινώντας από όταν ήμουν νέος γιατρός, έκανα ειδικότητα και εφημέρευα. Τότε ήταν ένα 17χρονο παιδί με λέμφωμα που κατά τη διάρκεια της βάρδιάς μου έφυγε από τη ζωή και θυμάμαι που καθόμουν δίπλα στο κρεβάτι, ήξερα ότι έφευγε, και αυτό μου κρατούσε τα χέρια και μου ‘λεγε “είμαι μόνο 17 χρονών μη με αφήσεις να πεθάνω. Αυτό σφράγισε την πορεία μου ως γιατρός», κατέληξε εμφανώς συγκινημένος.

     

     

    Διαβάστε επίσης:

    Νικήτας Κακλαμάνης: «Η συγγνώμη, για να αποκτήσει περιεχόμενο, πρέπει να μετατραπεί σε πράξεις»



    ΣΧΟΛΙΑ