• Πολιτική

    Οι Πράσινοι επιτίθενται στον Βεμπερ γιατί δεν στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και τον Αλέξη Τσίπρα!

    • NewsRoom
    Βέμπερ

    Μάνφρεντ Βέμπερ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος


    Τα πυρά της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο δέχτηκε ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

    Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίγκοντ, «ο Μάνφρεντ Βέμπερ συμπεριφέρεται ανεύθυνα και με δειλό τρόπο αναφορικά με τη “Μακεδονία” (sic). Ο Βέμπερ βάζει την κομματική πειθαρχία στους Έλληνες Χρηστιανοδημοκράτες (σσ. ΝΔ) πρώτα και πάνω από το μέλλον της “Μακεδονίας” (sic) στην Ευρώπη»,

    Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής των Πράσινων σημειώνει πως η «συμπεριφορά του Βέμπερ δεν ταιριάζει με τις φιλοδοξίες του να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μία περίοδο αυξανόμενου εθνικισμού».

    Στη συνέχεια, ο Γερμανός ευρωβουλευτής υπογραμμίζει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έχει υποστηρίξει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της ΠΓΔΜ. «Ο Βέμπερ και το ΕΛΚ πρέπει να κάνουν το ίδιο» προσθέτει ο κ. Γκίγκολντ, χαρακτηρίζοντας τους “Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες”, «λαϊκιστές και κοντόφθαλμους» γιατί «επιτίθενται στην κυβέρνηση Τσίπρα διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή της ονομασίας»!

    Καταλήγοντας, ο κ. Γκίγκολντ τονίζει πως θα είναι “τραγικό”, σε “οικονομικό” και “πολιτικό” επίπεδο και για τις δύο χώρες, εάν δεν εφαρμοστεί η λύση που έχει βρεθεί.



    ΣΧΟΛΙΑ