• Πολιτική

    Η ΝΔ καλεί τον Τσίπρα να κάνει… κωλοτούμπα στη Συμφωνία των Πρεσπών

    • NewsRoom
    Τσίπρας Ζάεφ

    Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ (Δ) δίνουν τα χέρια μετά την τελετή υπογραφής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, στις Πρέσπες, ΠΓΔΜ, Κυριακή 17 Ιουνίου 2018.. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti


    Με ειρωνική διάθεση η ΝΔ επιτίθεται για μια ακόμη φορά στον Αλέξη Τσίπρα για τα προβληματικά σημεία της Συμφωνίας των Πρεπσών γύρω από την ταυτότητα και τη γλώσσα, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ περί δυνατότητας διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα.

    Παρά τη νεώτερη ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, η οποία έσπευσε να κατευνάσει τις αντιδράσεις – μετά και την παρέμβαση του Μάθιου Νίμιτς – μιλώντας για παρερμηνεία των δηλώσεων του πρωθυπουργού των Σκοπίων, η ΝΔ συνεχίζει να καταγγέλλει την κυβέρνηση για την εκχώρηση της δήθεν «Μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας στους Σκοπιανούς.

    Μάλιστα η ΝΔ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει μια νέα «κωλοτούμπα», «όπως μόνον εκείνος ξέρει», και να μετατρέψει το «Ναι» της Συμφωνίας σε «Όχι».

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ: 

    «O κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που είπε “Ναι” σε αυτό που όλοι οι Έλληνες πολιτικοί έλεγαν “όχι” εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή στην εκχώρηση τάχα Μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας στους Σκοπιανούς. Ας συνειδητοποιήσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας ότι δεν είναι εθνικιστές τα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν με τη συμφωνία που υπέγραψε και ας κάνει επιτέλους και κάτι επωφελές για την χώρα: Να μετατρέψει το “Ναι” σε “Όχι”, όπως μόνον εκείνος ξέρει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Κωλοτούμπα» από τα Σκόπια: Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια του Ζάεφ, λέει τώρα η κυβέρνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών – Παρέμβαση Νίμιτς σε Ζάεφ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θύελλα από τις δηλώσεις Ζάεφ – Έκπληξη και αμηχανία στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ