• Πολιτική

    Η «μάχη των σποτ»: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τις συντάξεις


    Μετά τον πόλεμο δηλώσεων, ανακοινώσεων και non paper, η προεκλογική μάχη μεταξύ των δύο κομμάτων εξαπλώνεται πλέον και στον χώρο των προεκλογικών σποτ. Αφορμή στάθηκε το προεκλογικό βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε να προπαγανδίσει την προεκλογική εξαγγελία περί της αποκαλούμενης «13ης σύνταξης».

    Το… ευφάνταστο βίντεο με την «έρμη συριζαία γιαγιά» παρουσίαζε μια πραγματικότητα που υπάρχει μόνο στο μυαλό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι μειώσεις των συντάξεων σταματούν στο 2014, ενώ η κατάσταση αναστρέφεται πλήρως με την επιβολή της προεκλογικής και κουτσουρεμένης «13ης σύνταξης» που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

    Στο βίντεο με τίτλο «Αποκατάσταση των αδικιών – Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους» φυσικά δεν γίνεται καμία αναφορά ούτε στις περικοπές συντάξεων την εποχή ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο γεγονός πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν ανέτρεψε καμία από τις προηγούμενες περικοπές, με αποτέλεσμα ο μέσος όρος των εισοδημάτων των συνταξιούχων να πέσει ακόμα περισσότερο σε σχέση με το 2014.

    Το προεκλογικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις

    Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας δεν άργησε να έρθει και μάλιστα… με το ίδιο νόμισμα. Η Πειραιώς ανέβασε ξανά το απόσπασμα του προεκλογικού σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η… «γιαγιά του Τσίπρα» μιλά για τις «περικοπές συντάξεων που ούτε θυμάται πόσες είναι». Στη συνέχεια η ΝΔ εμφανίζει τις περικοπές των συντάξεων της εποχής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την κατάργηση του ΕΚΑΣ και την επιβολή 6% στις κύριες και στις επικουρικές υπέρ υγείας, καταλήγοντας στο ότι επί ημερών Αλέξη Τσίπρα ο μ.ο. των αποδοχών των συνταξιούχων έχει πέσει σε σχέση με το 2014 κατά 2.056 ευρώ τον χρόνο.

    Μένει να δούμε αν ο «πόλεμος των βίντεο» έχε και νέα επεισόδια, με νέα ανάλογη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ή με την είσοδο κάποιου άλλου κόμματος στη μάχη. Προς το παρόν, πάντως, η Κουμουνδούρου δημοσίευσε ένα νέο, άκρως… αγχωτικό σποτ, το οποίο, μάλιστα, καταλήγει με τη φράση «μη ψηφίσεις ΣΥΡΙΖΑ»



    ΣΧΟΛΙΑ