• Πολιτική

    Η Κομισιόν ζητά εξηγήσεις από την Ελλάδα για το Predator, υποστηρίζουν οι Τούρκοι

    • NewsRoom


    Επιστολή στον Πρέσβη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες με την οποία ζητούνται πληροφορίες για τις εν εξελίξει έρευνες σχετικά με τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Predator στη χώρα μας απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων Anadolu.

    Συγκεκριμένα, το Anadolu, που κάνει λόγο για «σκάνδαλο των υποκλοπών από την ελληνική κυβέρνηση», ισχυρίζεται ότι: «Στις 29 Ιουλίου, η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή έστειλε επιστολή στον Έλληνα πρεσβευτή στην ΕΕ, ζητώντας πληροφορίες για τις συνεχιζόμενες έρευνες σχετικά με τη χρήση του Predator στην Ελλάδα», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο πρακτορείο Anadolu υπό τον όρο της ανωνυμίας.

    Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η πληροφορία προέρχεται από τη συγκεκριμένη πηγή της Τουρκίας, πολλώ μάλλον όταν στο δημοσίευμα διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι «το σκάνδαλο της παρακολούθησης έχει υπονομεύσει σοβαρά τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη»

    Μάλιστα, στο σχετικό τηλεγράφημα, τονίζεται πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντέδρασε νωρίς στα εξελισσόμενα γεγονότα, καθώς το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ ζήτησε λεπτομέρειες την ίδια ημέρα της παραίτησης του Διοικητή της ΕΥΠ Κοντολέοντα και του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδη».

    Το Anadolu δεν παραλείπει να υπενθυμίσει τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα, αλλά και τις θέσεις της σχετικής Έκθεσης της Κομισιόν.



    ΣΧΟΛΙΑ