• Πολιτική

    Η Κύπρος ανακαλεί την υπηκοότητα 26 ξένων επενδυτών

    • NewsRoom

    Ο Μαλαισιανός επενδυτής Τζο Λόου


    Στην ανάκληση της Κυπριακής υπηκοότητας από 26 ξένους επενδυτές, οι οποίοι είχαν κάνει χρήση του προγράμματος «χρυσής βίζας», προχωρά η Λευκωσία, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του καταζητούμενου επιχειρηματία Τζο Λόου, ο οποίος εμφανίζεται ως Κύπριος υπήκοος.
    Η διαδικασία απόσυρσης των διαβατηρίων αφορά 26 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και μέλη οικογενειών επενδυτών, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης μιλώντας  σε δημοσιογράφους. Ειδικότερα η απόφαση αφορά εννέα Ρώσους επενδυτές, οκτώ από την Καμπότζη, πέντε Κινέζους, δύο από την Κένυα, ένα από το Ιράν και έναν από την Μαλαισία.
    Μεταξύ των επενδυτών από τους οποίους θα αφαιρεθεί  η κυπριακή υπηκοότητα είναι και ο διεθνούς φήμης Μαλαισιανός χρηματιστής  Jho Low, ο οποίος καταζητείται από τις αρχές της Μαλαισίας τα τελευταία 4 χρόνια. Η Κύπρος θα επανεξετάσει επίσης όλα τα άτομα που έχουν αποκτήσει περίπου 4.000 διαβατήρια στο πλαίσιο του προγράμματος «χρυσής βίζας», ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση και εφαρμογή του πλαισίου του επενδυτικού προγράμματος, ανέφερε ο υπουργός.



    ΣΧΟΛΙΑ