• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Η ιστοσελίδα της καμπάνιας για την εκλογή προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου

    • NewsRoom
    ΣΥΡΙΖΑ - Έφη Αχτσιόγλου-Νίκος Παππάς-Στέφανος Τζουμάκας-Ευκλείδης Τσακαλώτος

    Έφη Αχτσιόγλου-Νίκος Παππάς-Στέφανος Τζουμάκας-Ευκλείδης Τσακαλώτος


    Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών με ορίζοντα την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έδωσε στη δημοσιότητα την ιστοσελίδα της καμπάνιας.

    Στο vote.syriza.gr οι επισκέπτες θα μπορούν να ενημερώνονται σχετικά με την εκλογική διαδικασία καθώς και για τη δράση των υποψήφιων προέδρων.

    Το σύνθημα της καμπάνιας είναι «10 Σεπτεμβρίου Συμμετέχω» γιατί, όπως στοχεύει η καμπάνια, «Το αύριο ξεκινά από εμάς».

    Οι 4 υποψήφιοι

    ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ

    Διετέλεσε υπουργός Εργασίας από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2019. Το 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το 2023 βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών.

    Βιογραφικό

    Το 2006 αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

    Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες.

    Εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στο Εργατικό Δίκαιο.

    Το 2015 αναγορεύτηκε Διδάκτορας Νομικής με τιμητική διάκριση.

    Διετέλεσε υπουργός Εργασίας 11/2016 – 7/2019.

    Το 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και το 2023 βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών.

    Έχει εργαστεί ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη και ως διαπιστευμένη κοινοβουλευτική βοηθός στο Ευρωκοινοβούλιο.

    Υπήρξε επιστημονική συνεργάτιδα στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και στον τομέα Αστικού και Εργατικού Δικαίου του ΑΠΘ.

    ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

    Διετέλεσε υπουργός Επικρατείας 1/2015 – 11/2016 και υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης 11/ 2016 – 7/2019. Εκλέγεται βουλευτής από τον Ιανουάριο του 2015.

    Βιογραφικό

    Ο Νίκος Παππάς γεννήθηκε το 1976 και μεγάλωσε στην Καισαριανή.

    Εντάχθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού το 1993 και στη συνέχεια εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της.

    Σπούδασε και εργάστηκε στη Σκωτία για αρκετά χρόνια.

    Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Οικονομία. Ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στη Μακροοικονομία από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde, όπου και εργάστηκε ως ερευνητής.

    Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα από το 2008 μέχρι τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, οπότε και εξελέγη βουλευτής Β’ Αθηνών. Επανεξελέγη βουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2015.

    Διετέλεσε υπουργός Επικρατείας από τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Νοέμβριο του 2016 και υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης από τον Νοέμβριο του 2016 ως τον Ιούλιο του 2019.

    Στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023 εξελέγη βουλευτής του Β3’ Νοτίου Τομέα Αθηνών.

    Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική  Συμμαχία.

    ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ

    Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΦΕΕ, Γραμματέας της Νεολαίας και ιδρυτικό μέλος ΠΑΣΟΚ. Έχει διατελέσει βουλευτής Β’ Αθηνών και υπουργός. Σήμερα είναι μέλος της ΚΕ και της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    Βιογραφικό

    Κατάγεται από το μαρτυρικό χωριό Καταρράκτη Τζουμέρκων, Ηπείρου. Είναι Δικηγόρος. Στη δικτατορία διετέλεσε πρόεδρος των Ηπειρωτών φοιτητών, από τους πρωταγωνιστές της κατάληψης της Νομικής και της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Παραπέμφθηκε στο Έκτακτο Στρατοδικείο δύο φορές, φυλακίστηκε και υπέστη βασανιστήρια στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

    Διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΦΕΕ και Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Ιδρυτικό μέλος, μέλος της Κ.Ε και του Ε.Γ. του ΠΑΣΟΚ. Έχει διατελέσει βουλευτής Β’ Αθηνών καθώς και Υπουργός.

    Το 2010 διαχώρισε πολιτικά τη θέση του από την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ και αποχώρησε. Σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

    Εκλέγεται βουλευτής από το 2012. Διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2019.

    Βιογραφικό

    Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος γεννήθηκε το 1960. Έχει σπουδάσει στην Οξφόρδη και το Σάσεξ. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Τα τελευταία δύο βιβλία του είναι το «Κόκκινο Σακίδιο» (εκδ. Πόλις) και ο συλλογικός τόμος για την οικονομική πολιτική και τη διαπραγμάτευση «Με την πλάτη στον τοίχο» (εκδ. Θεμέλιο)

    Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο του Κεντ και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2010 είναι καθηγητής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012. Διετέλεσε υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2019.

    Σήμερα είναι βουλευτής του Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

    Διαβάστε επίσης:

    Οπαδική βία: Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα αντιμετώπισης

    ΕΕ: Σε Ουκρανία και Μολδαβία η χρηματοδότηση προγραμμάτων που ήταν για Ρωσία – Λευκορωσία

    Ομόλογα: Σε υψηλά 15ετίας οι αποδόσεις καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων



    ΣΧΟΛΙΑ