• Πολιτική

    Η Ιρις Ζαφειροπούλου, υποψήφια στον Νότιο Τομέα Αθηνών, συνεχίζει την πολιτική παράδοση της οικογένειας

    • Άννα Διανά
    Ίρις - Ειρήνη Ζαφειροπούλου υπ. περιφερειακή σύμβουλος Ν. Τομέα Αθηνών

    Ίρις – Ειρήνη Ζαφειροπούλου υπ. περιφερειακή σύμβουλος Ν. Τομέα Αθηνών


    Το δικό της αποτύπωμα στα κοινά θέλει να αφήσει η Ιρις- Ειρήνη Ζαφειροπούλου που κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στο Νότιο Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά.

    Προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στην πολιτική και νομική και ο «σπόρος» της ανάμειξης με τα κοινά έχει φυτρώσει από πολύ νωρίς.

    Είναι κόρη του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που έχασε τη ζωή του πρόωρα και άδικα από τις σφαίρες εγκληματιών πριν πέντε χρόνια, εγγονή του Νώντα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, και ανηψιά του Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου, πρώην Δημάρχου Χαλανδρίου και νυν γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της μεγαλύτερης Αποκεντρωμένης Διοίκηση της χώρας.

    Η Ίρις – Ειρήνη Ζαφειροπούλου σπούδασε για δύο έτη στο τμήμα “Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση” αλλά στη συνέχεια την κέρδισε η αγάπη της για την νομική επιστήμη. Σήμερα είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής της Αθήνας και ασκούμενη δικηγόρος με τον αδερφό της Νώντα, με τον οποίο και συνεχίζουν το δικηγορικό γραφείο του πατέρα τους. Μεγαλωμένη στο Νότιο Τομέα των Αθηνών και με κοινωνική δραστηριότητα σε όλη την έκταση αυτού, η Ίρις Ζαφειροπούλου θέτει υποψηφιότητα ως περιφερειακή σύμβουλος στις εκλογές του Οκτωβρίου.

    Η κ. Ζαφειροπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ΑΠΕ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποδέχτηκε την «Διανύοντας τα πρώτα έτη της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας ως ασκούμενη δικηγόρος, αισθάνομαι την υποχρέωση να αξιοποιήσω τα ερεθίσματα που έχω δεχτεί από την οικογένεια μου, από ανθρώπους – πρότυπα οι οποίοι διακρίνονταν για το υψηλό αίσθημα ευθύνης συμμετοχής στα κοινά και να προσθέσω και η ίδια το δικό μου αποτύπωμα στη μάχη για τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Υποχρέωση και βούληση μου αν εκλεγώ, να ασκήσω τα καθήκοντά μου και να προσφέρω, αποβλέποντας πάντα στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των κατοίκων της Περιφέρειας».

    Εκφράζει δε τη χαρά της γιατί σε αυτήν την πρώτη της προσπάθεια ενασχόλησης με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά.

    «Είναι ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και πως για ό,τι δεσμεύεται, παλεύει μέχρι τέλους για να το υλοποιήσει. Η ενασχόλησή του με την αυτοδιοίκηση έχοντας διατελέσει δήμαρχος στον Βύρωνα για τρεις συνεχόμενες θητείες, Περιφερειακός Σύμβουλος της Αττικής καθώς επίσης και Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας της Στερεάς Ελλάδας, σε συνδυασμό με την εκπαίδευσή του και την εμπειρία του σε νευραλγικές για τη χώρα κυβερνητικές θέσεις, του προσδίδουν τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ώστε να εκλεγεί τώρα Περιφερειάρχης της Αττικής.

    Είμαι πεπεισμένη πως θα εργαστεί σκληρά για να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και να έχει η Αττική μια σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

    Η Ιρις Ζαφειροπούλου απευθύνει κάλεσμα στους νέους να μη γυρίσουν την πλάτη στην κάλπη.

    « Είναι υποχρέωση μας, να είμαστε ενεργοί πολίτες» σημειώνει και προσθέτει:

    «Να συμμετέχουμε ενεργά στην κοινωνία, στο δημόσιο διάλογο, να διαμορφώνουμε κριτική σκέψη και να παίρνουμε θέση ανεξαρτήτως από το ποια άποψη αντιπροσωπεύει ο καθένας. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω πως τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια ανοδική τάση ενασχόλησης των νέων με τα κοινά, και στο επίπεδο του «εκλέγειν» αλλά και του «εκλέγεσθαι». Αυτό επιθυμώ να εκφράσω και η ίδια με τη δική μου συμμετοχή στις εκλογές του Οκτωβρίου και αν με αυτή καταφέρω να οδηγηθούν περισσότεροι νέοι στις κάλπες, θα θεωρήσω αυτή την υποψηφιότητα και αυτόν τον αγώνα επιτυχημένο ακόμα και αν με βάση το τελικό αποτέλεσμα δεν εκλεγώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Αττικής».

    Διαβάστε επίσης

    Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι 48 απέναντι στους άριστους 158» – Τι ρόλο αναλαμβάνουν Πολάκης και Παππάς

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ζητήσουμε την αύξηση των πόρων κατά τουλάχιστον €2,5 δισ.

    Κώστας Μπακογιάννης: Στο πλευρό του δήμαρχοι από όλο τον κόσμο (videos)

    ______________________                                                                         

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ