ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τζανικλί χαρακτήρισε εκβιασμό την απαίτηση των ΗΠΑ να ακυρώσει την αγορά των ρωσικών S-400, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu Ajansı (Ανατολή).
«Τέτοιου είδους απαίτηση , υπερβαίνει τα όρια των οιωνδήποτε κανόνων της διπλωματίας και των εμπορικών σχέσεων. Η υιοθέτηση ενός τέτοιου όρου είναι μη αποδεκτή. Η κατάσταση μπορεί να χαρακτηρισθεί εκβιασμός» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.
Ο Τζανικλί δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία « τηρεί όλες τις δεσμεύσεις της και αναμένει από τις ΗΠΑ « την έγκαιρη παράδοση των μαχητικών F-35».
Νωρίτερα η εφημερίδα Defense News είχε γράψει ότι η Ουάσιγκτον, παρά την δυσαρέσκεια της με την απόφαση της Άγκυρας να αποκτήσει τα ρωσικά συστήματα S-400, δεν προέβη σε καμία μεταβολή των σχεδίων της να παραδώσει στην Τουρκία στις 21 Ιουνίου το πρώτο μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35.
Την Τετάρτη ο αμερικανός υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ Τόμας Γκόφους, μιλώντας στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσιγκτον είπε ότι «η απόκτηση των S-400 δεν θα ωφελήσει την Τουρκία» και πως οι ΗΠΑ «θα προτιμούσαν να μην αποκτήσουν οι Τούρκοι S-400». Ωστόσο παρά τις προειδοποιήσεις αυτές «το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας φαίνεται πως δεν έχει σχέδια για να εμποδίσει την Τουρκία και να μη της παραδώσει το πρώτο F-35, η να της επιβάλει κάποιους περιορισμούς όσον αφορά την χρήση τα βάσης Λιούκ»
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τουρκικά μέσα ενημέρωσης , η Τουρκία πρότεινε στην Ρωσία να διοργανώσουν κοινή παραγωγή των πιο προηγμένων συστημάτων S-500.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: H Τουρκία αναβάλει ξαφνικά την παραλαβή των S-400 από τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προειδοποίηση Ερντογάν σε ΗΠΑ για τα F35: Μη μας πείτε να χτυπήσουμε άλλη πόρτα
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αμείωτες οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο: 59 παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά σε μια ημέρα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Greece Retirement Guide: Ένας πρακτικός οδηγός για αλλοδαπούς συνταξιούχους
- Tράπεζες: Γιατί αποκτούν συμμετοχές σε ασφαλιστικές εταιρείες – Οι συμμαχίες μετά τις τελευταίες εξαγορές
- Με 11,7% «τρέχουν» οι αυξήσεις στους μισθούς των ευρωβουλευτών την τελευταία διετία
- Jumbo: WOOD και NBG Securities βλέπουν περιθώριο ανόδου – Οι διαφορετικές εκτιμήσεις για κέρδη και Ρουμανία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.