• Πολιτική

    Προειδοποίηση Ερντογάν σε ΗΠΑ για τα F35: Μη μας πείτε να χτυπήσουμε άλλη πόρτα


    Αυστηρή προειδοποίηση στις ΗΠΑ έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με τη συμφωνία για την πώληση των μαχητικών F35, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι ΗΠΑ δεν θα έπρεπε να κάνουν το λάθος να πιέσουν την Άγκυρα να χτυπήσει άλλη πόρτα, κάνοντας υπαινιγμό για τη Ρωσία.

    Όπως μεταδίδει το yenisafak.com, ο Ερντογάν, μιλώντας στον σταθμό Star TV, προειδοποίησε την αμερικανική κυβέρνηση να μην υπαναχωρήσει στη μεταξύ τους συμφωνία για την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών, και τόνισε:

    “Εμείς λέμε ότι οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός μας εταίρος. Ως τέτοιος στρατηγικός εταίρος μη μας πουν οι ΗΠΑ να χτυπήσουμε άλλη πόρτα”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος αφήνοντας και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί για τα ρωσικά αεροσκάφη Σουκχόι.

    “Εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι λέει η αμερικανική Γερουσία”, δήλωσε ο Ερντογάν, απαντώντας στο πρόσφατο νομοσχέδιο που προβλέπει το “πάγωμα” της πώλησης των αμερικανικών F35 στην Τουρκία.

    “Εμάς ένα πράγμα μας ενδιαφέρει. Συζήτησα το θέμα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ; Το έκανα. Συζητήσαμε γι’ αυτό κατά τη διάρκεια της συνάντησης των αντιπροσωπειών μας; Ναι, το κάναμε”, πρόσθεσε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΗΠΑ: «Μη δώσετε τα F-35 στην Τουρκία, θα τα χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδας» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ: Δώστε μας τα F35 αλλιώς μπορεί να κλείσουμε τη βάση Ιντσιρλίκ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΗΠΑ: Εγκρίθηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων το «πάγωμα» της παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού στη Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ