• Οικονομία

    «Η Γερμανία δεν θα αποφασίσει για την Ελλάδα» υποστηρίζει ο Όλαφ Σολτς

    • NewsRoom
    Σολτς

    Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς


    Αισιόδοξος πως θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να ολοκληρώσει το τρίτο μνημόνιο, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Γερμανίας δεν είναι αυτή που θα αποφασίσει μόνη της για την Ελλάδα.

    Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ο οποίος παρευρέθηκε σε εκδήλωση του German Marshal Fund, ερωτήθηκε για το πότε η  Ελλάδα θα ξαναγίνει «μια κανονική οικονομία». Ο κ. Σολτς απάντησε ότι όλοι παρακολουθούν την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης και την πρόοδο της Ελλάδας.

    «Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα και αποφάσεις για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα» τόνισε ο κ. Σολτς, προσθέτοντας ωστόσο πως  δεν θα αποφασίσει η Γερμανία για τo μέλλον της Ελλάδας αλλά ο ίδιος ο ελληνικός λαός και πρόσθεσε ότι πάρα τα προβλήματα που παραμένουν, όπως η ανεργία και η θωράκιση του τραπεζικού τομέα, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και είναι αισιόδοξο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σολτς: Θα συζητήσει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Τσακαλώτου-Σολτς: Μετά τον Αύγουστο η συζήτηση για το χρέος, συμβουλές της Γερμανίας για ένα πιο «αξιόπιστο» σχέδιο



    ΣΧΟΛΙΑ