• Πολιτική

    Η Φώφη πήρε το όπλο της: Μάχη χαρακωμάτων στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση Βενιζέλου

    • NewsRoom


    Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε η Φώφη Γεννηματά με την κίνησή της να μην τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπως ο ίδιος ανέμενε, στρέφοντας το ενδιαφέρον της χθεσινής βραδιάς από τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Χαριλάου Τρικούπη. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να θέσει εαυτόν εκτός κινήματος, πυροδοτώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

    Την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να ανοίξει την πόρτα εξόδου του ΚΙΝΑΛ ακολούθησε σειρά αποχωρήσεων στελεχών (Μάνος Επιτροπάκης, Δημήτρης Λιντζέρης), ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μέσω κύκλων του, δήλωσε «κεραυνοβολημένος και θυμωμένος» από την εξέλιξη.

    Μάλιστα, κατά μια εκτίμηση η ήττα του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα στην Δυτική Ελλάδα, χθες, αποτελεί μήνυμα δυσαρέσκειας στην κίνηση της Φώφης Γεννηματά, που είχε ως συνέπεια να «παραδοθεί» στην ΝΔ ένα παραδοσιακό «πράσινο» κάστρο, στο οποίο είχε ποντάρει και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας τον Απόστολο Κατσιφάρα.

    Οι αντιδράσεις στο κόμμα έφεραν την σκληρή αντίδραση της Φώφης Γεννηματά, η οποία με δύο συνεντεύξεις χθες το βράδυ (ΑΝΤ1 και Alpha) θέλησε να στείλει τα δικά της μηνύματα, επαναλαμβάνοντας ότι το προφίλ του κ. Βενιζέλου δεν ταιριάζει με το μήνυμα που θέλει να εκπέμπει το ΚΙΝΑΛ.

    Ερωτηθείσα μάλιστα για την αντίδραση του Κώστα Σημίτη είπε ότι η ίδια τον είχε στηρίξει όταν είχε δεχθεί άδικες επιθέσεις και τόνισε ότι «εγώ είμαι πρόεδρος και θα κριθώ από τις αποφάσεις μου. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλες κινήσεις, ενδεχομένως και διαγραφές.

    Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι με την αποχώρησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος ουσιαστικά βοηθά τον ΣΥΡΙΖΑ και διευκρίνισε ότι του πρότεινε να είναι υποψήφιος με σταυρό σε όποια εκλογική περιφέρεια επιθυμούσε, κάτι που εκείνος απέρριψε.

    Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν άμεσα στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων (πολιτικό συμβούλιο, κοινοβουλευτική ομάδα και κεντρική επιτροπή) αύριο και μεθαύριο.

    Επίσης, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένονται και οι επόμενες κινήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος -σύμφωνα με τους συνεργάτες του- απορρίπτει τα επιχειρήματα της Φώφης Γεννηματά για πολιτική διαφωνία και επιμένει ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έχει πολιτικό σχέδιο για να μετατραπεί το Κίνημα Αλλαγής σε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ