• Πολιτική

    Η Ευρωομάδα της Αριστεράς βράβευσε τον «Σαράφη» και την «Κελέση» – Το αιχμηρό σχόλιο του Άδωνη Γεωργιάδη

    • NewsRoom


    Σε μια αμφιλεγόμενη κίνηση προχώρησε η Ευρωομάδα της Αριστεράς  GUE / NGL στην οποία συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποφάσισε να βραβεύσει τους «προστατευόμενους» μάρτυρες της Υπόθεσης Novartis στην Ελλάδα, οι καταθέσεις των οποίων εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα έχουν καταπέσει από την έρευνα των αρχών. Μάλιστα, το εντυπωσιακό στη βράβευση είναι πως η Ευρωομάδα κατάφερε να εντοπίσει τους «Μάξιμο Σαράφη» και «Αικατερίνη Κελέση», οι οποίοι με βιντεοσκοπημένη δήλωσή τους ευχαρίστησαν τους ευρωβουλευτές για την απονομή!

    Oι δύο μάρτυρες βραβεύτηκαν με το ετήσιο βραβείο για «Δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες από την Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE / NGL. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος υποστήριξε πως «αυτό το βραβείο είναι ένδειξη συμπαράστασης και ηθικής ενίσχυσης τους στην μάχη που δίνουν οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Μια μάχη για την αλήθεια, για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και κατά της διαφθοράς».

    Το βραβείο το μοιράστηκαν επίσης η Chelsea Manning, πρώην αναλύτρια πληροφοριών στον Αμερικανικό στρατό η οποία αποκάλυψε βίντεο που δείχνουν την δολοφονία άοπλων Ιρακινών πολιτών, καθώς και η μη κερδοσκοπική ομάδα έρευνας Correctiv, η οποία αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με το σκάνδαλο “cum-ex”, που κόστισε στους Ευρωπαίους φορολογούμενους 55 δισ. ευρώ.

    Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε και ο Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ζήτησε ισχυρότερη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προστατευομένων μαρτύρων. Τόνισε επίσης ότι έγιναν πολλές ερωτήσεις σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς και υπηρεσίες όπως στην OLAF από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για την διερεύνηση της υπόθεσης, τα οποία έμειναν αναπάντητα και ότι στην Ελλάδα οι «ελεγχόμενοι για διαφθορά υπήρξαν κατήγοροι και κυνήγησαν τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος». Τέλος, τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πλέον το βραβείο αυτό θα δίνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν κριτήρια ανεξαρτησίας και να μην υπηρετούνται μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

    Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του με αφορμή την βράβευση έσπευσε να επιτεθεί στη ΝΔ υποστηρίζοντας πως την ώρα που η Ευρωβουλή βραβεύει τους προστατευόμενους μάρτυρες, η ΝΔ τους διώκει!

    Πάντως, η αμφιλεγόμενη κίνηση της Ευρωομάδας της Αριστεράς δεν ξέφυγε από τα πυρά του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος με αιχμηρό του σχόλιο στο Twitter αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να εντοπίστηκαν οι δύο μάρτυρες, την ώρα που η ταυτότητά τους παραμένει μυστική σε όλους.

    «Πώς βρήκαν οι της ομάδος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς την επαφή με τους μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος “Μάξιμο Σαράφη” και “Αικατερίνη Κελέση” και τους έβαλαν και να μιλήσουν; Αφού κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι πλην της κας Τουλουπάκη…μάλλον θα είχαν το τηλέφωνό τους κάπου», έγραψε σκωπτικά ο κ. Γεωργιάδης.



    ΣΧΟΛΙΑ