• Πολιτική

    Η Ελλάδα αγοράζει φρεγάτες Belharra – Τρίτη πρωί οι δηλώσεις Μακρόν – Μητσοτάκη

    • NewsRoom


    Μεγάλη αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο από το Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Οι πληροφορίες που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας ανέφεραν ότι κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει επισήμως την προμήθεια τριών γαλλικών φρεγατών Belharra και τριών κορβετών Gowind, καθώς και την υπογραφή διμερούς συμφώνου αμυντικής συνδρομής που θα επικαιροποιήσει και θα επισφραγίσει το γνωστό «Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία».

    Το γεγονός εξάλλου ότι, ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει ως και το πρωί της Τρίτης στο Παρίσι, όπου είναι προγραμματισμένο να σπεύσουν να τον βρουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, δείχνει πολλά για το ουσιαστικό αντικείμενο της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα.

    Με το σιβυλλικό «κάντε λίγο υπομονή ακόμη», ο κ. Οικονόμου δεν διέψευσε τις ανωτέρω πληροφορίες και εκτιμήσεις, οπότε μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα αναφορικά με και την τελική επιλογή της Αθήνας για την ενίσχυση του Στόλου.

    Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι ενδεχόμενη απόκτηση φρεγατών Belharra από το Πολεμικό μας Ναυτικό αναβαθμίζει εντυπωσιακά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας, ενώ υψηλόβαθμη πηγή του ΓΕΕΘΑ δεν δίστασε να μιλήσει για «τεκτονικές γεωπολιτικές αλλαγές» στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που αλλάζουν τους συσχετισμούς Ελλάδος – Τουρκίας στο πεδίο.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Όλος ο κρατικός μηχανισμός σε εγρήγορση για να συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τον σεισμό στην Κρήτη

    Δένδιας: Η Τουρκία έχει πλέον ξεφύγει από το πλαίσιο της λογικής

     



    ΣΧΟΛΙΑ