• Πολιτική

    Η αμηχανία του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση για το Μάτι – Κάλυψε πλήρως τους υπουργούς

    • NewsRoom


    Έντονη αμηχανία ήταν εμφανής στη στάση του Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όταν ρωτήθηκε για τη φωτιά στο Μάτι και τη  στάση που θα τηρήσει όταν έρθει η στιγμή της ψηφοφορίας άρσης ασυλίας των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποστολή στη Βουλή της δικογραφίας για τη φωτιά στο Μάτι.

    Με εμφανή αμηχανία ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Η όποια περαιτέρω προσπάθεια πολιτικής υπεραξίας μέσα από μια εθνική τραγωδία θα είναι κατακριτέα από τον ελληνικό λαό και κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέψει να συμβεί αυτό».

    «Γνωρίζετε ότι διεξάγεται έρευνα από την ελληνική δικαιοσύνη, η εισαγγελία διεξάγει έρευνα εξονυχιστική. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα φτάσει σε συμπεράσματα για τα αίτΙα της τραγωδίας αυτής. Εγώ έσπευσα να καλέσω έναν διακεκριμένο εμπειρογνώμονα για τις υποκείμενες αιτίες της καταστροφής αυτής» είπε για τις δικές του κινήσεις και κατέληξε για το θέμα αυτό:

    «Θα σας απαντούσα στο ερώτημά σας ότι συνιστώ στην αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι της τυμβωρυχίας πάνω σε μια εθνική τραγωδία» είπε.

    Σε άλλη ερώτηση για το εάν γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών το βράδυ της 23 Ιουλίου κατά την διάρκεια του συντονιστικού επέλεξε να κάνει «σούμα» για τις πολιτικές εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει η φονική πυρκαγιά, εκτιμώντας δε ότι η κριτική που ασκήθηκε ήταν «επωφελής» για την κυβέρνηση.

    «Το βράδυ της σύσκεψης είχατε πλήρη εικόνα για τους νεκρούς κ. πρωθυπουργέ; Πότε το πληροφορηθήκατε; Αν είχατε την δυνατότητα να γυρίσετε πίσω τον χρόνο, θα κάνατε κάτι διαφορετικό;» ρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

    «Είδα την έντονη κριτική και από την πλευρά του Τύπου και από την αντιπολίτευση. Η κριτική στην Δημοκρατία είναι απαραίτητη αλλά υπάρχει ένα όριο που δεν πρέπει κανείς να ξεπερνά. Και εγώ ήμουν στην αντιπολίτευση και έχω ασκήσει κριτική αλλά γνωρίζω ότι όταν ξεπερνάς το όριο οι πολίτες το αντιλαμβάνονται και η κριτική παίρνει την μορφή στρατευμένης προπαγάνδας και γίνεται επωφελής γι αυτόν που την δέχεται» απάντησε ο πρωθυπουργός και συνέχισε «Θα έπρεπε να ήμασταν ανόητοι αν εκείνο το βράδυ το μέλημά μας ήταν να κρύψουμε τους νεκρούς. Πώς να τους κρύψεις τους νεκρούς; Αν είναι δυνατόν και μάλιστα στο βαθμό που βρεθήκαμε σε μια τόσο μεγάλη τραγωδία. Ασκήθηκε αυτή η κριτική ότι επιχειρήσαμε να κρύψουμε τους νεκρούς. Οι νεκροί ούτε κρύβονται ούτε εικάζονται. Λίγες ώρες μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε τους επιβεβαιωμένους νεκρούς. Συνήθως οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι στα δύσκολα κρύβονται και βάζουν υπηρεσιακούς να κάνουν τις ανακοινώσεις. Τι νόημα έχει αυτή η κριτική που διαψεύδεται από την πορεία των προγραμμάτων;».

    «Μου δίνετε την ευκαιρία να πω ότι η όποια κριτική για λάθη και αδυναμίες πρέπει να γίνεται. Όταν όμως επαναλαμβάνω ξεπερνά τα όρια τοτε μάλλον όσοι την υφίστανται πρέπει να χαίρονται γιατί οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι επιχειρείται να κερδηθεί υπεραξία πολιτική πάνω σε αποκαΐδια και νεκρούς» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνοντας πως το άγχος της κυβέρνησης είναι η επικοινωνιακή επίπτωση της τραγωδίας.

    Επιπροσθέτως, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «οι υπουργοί της κυβέρνησής μου είναι από την πρώτη ημέρα εκεί όχι για επικοινωνιακά σόου και χωρίς μικρόφωνα και είναι εκεί για να ακούσουν παράπονα και δυσκολίες. Πολύ δύσκολη η μάχη και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την άμεση αποκατάσταση. Είναι μεγάλο στοίχημα για εμένα προσωπικά να αποκαταστήσουμε τις ζημίες και να στηρίξουμε τους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό», απέφυγε ωστόσο να απαντήσει στο γιατί δεν έχουν εκταμιευτεί τα οικονομικά βοηθήματα για τους πυρόπληκτους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς κατάλαβε ο Αρκάς ότι έρχονται εκλογές – Το νέο καυστικό σκίτσο



    ΣΧΟΛΙΑ