• Ελλάδα

    Women in Greek Politics: Yes, they Can

    • NewsRoom
    Women Candidates


    Στην παρουσίαση της διαδικτυακής πλατφόρμας womencandidates.gr, της πρώτης διαδικτυακής πλατφόρμας στην Ελλάδα που στηρίζει τη γυναικεία συμμετοχή και εκπροσώπηση στην πολιτική παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία στις γυναίκες που επιθυμούν να εκλεγούν σε δημόσια αξιώματα, προσκαλεί η Women Act, με την πολύτιμη στήριξη και χρηματοδότηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

    Η διαδικτυακή εκδήλωση θα  πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022, στις 17.00 (zoom link).

    Στην εκδήλωση θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο Geoffrey R. Pyatt, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ενώ η Susannah Wellford, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Ιδρύτρια του οργανισμού Running Start στην Ουάσιγκτον, θα μιλήσει για τη δική της εμπειρία στην εκπαίδευση νέων γυναικών στη διεκδίκηση πολιτικών αξιωμάτων στις ΗΠΑ.

    Στην εκδήλωση επίσης θα μιλήσουν:

    Μαρία Συρεγγέλα

    Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας

    Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

    Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

    Ζέφη Δημαδάμα

    Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Διδάσκουσα στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

    Συντονισμός και παρουσίαση της πλατφόρμας womencandidates.gr:

    Μαρία Γιαννιού, Empowerment & Leadership Coach | Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων,  Συνιδρύτρια της Women Act

    Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση ζωντανά κλικάρετε εδώ.

    Η συζήτηση θα μεταδοθεί και από την σελίδα της Women Act στο Facebook και στο YouTube.

    Λίγα λόγια για την πλατφόρμα Women CANdidates

    Η Women Act, με την πολύτιμη στήριξη και χρηματοδότηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, δημιούργησε την πλατφόρμα womencandidates.gr. Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα στην Ελλάδα που στηρίζει τη γυναικεία συμμετοχή και εκπροσώπηση στην πολιτική παρέχοντας όλα τα απαραίτητα εργαλεία στις γυναίκες που επιθυμούν να εκλεγούν σε δημόσια αξιώματα.

    75 χρόνια μετά την εκλογή της πρώτης Ελληνίδας στο εθνικό κοινοβούλιο, υπάρχουν ακόμα πολλές γυναίκες που διστάζουν να συμμετέχουν στην πολιτική -γυναίκες που αν τελικά συμμετείχαν θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά στην ελληνική κοινωνία. Μέρος του προβλήματος για την υποεκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική  ζωή της χώρας μας δεν είναι ότι εκείνες που συμμετέχουν σε εκλογικές διαδικασίες τελικά δεν εκλέγονται, αλλά ότι συχνά οι γυναίκες δεν θέτουν καν υποψηφιότητα γιατί υποεκτιμούν τις ικανότητές τους και τη δυνατότητά τους να βγουν μπροστά και να επιτύχουν. H διστακτικότητα αυτή περιγράφεται συχνά ως «έμφυλο χάσμα πολιτικής φιλοδοξίας»: είναι αυτό που κάνει τις γυναίκες να είναι λιγότερο πρόθυμες να διεκδικήσουν θέσεις ευθύνης και να κατέβουν στην πολιτική, και την κοινωνία λιγότερο πρόθυμη να τις ενθαρρύνει. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η Women CANdidates

    Στόχος είναι η Women CANdidates να αποτελέσει ένα πρωτοποριακό και χρήσιμο εργαλείο για όσες γυναίκες επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα σε τοπικό ή σε εθνικό επίπεδο.

    Η πλατφόρμα θα προσφέρει ασύγχρονη εκπαίδευση, δυνατότητα δικτύωσης αλλά και πλούσιο υλικό πληροφόρησης σχετικά με τις προκλήσεις που συναντούν οι γυναίκες στον πολιτικό στίβο και τους τρόπους αποτελεσματικής διαχείρισης.

    Οι υπηρεσίες της πλατφόρμας θα παρέχονται δωρεάν και η πρόσβαση θα είναι ανοιχτή για όλες τις γυναίκες που υποστηρίζουν τις δημοκρατικές διαδικασίες, ανεξαρτήτως ιδεολογικής ταυτότητας.

    Στο μήνυμά του για τη διαδικτυακή πλατφόρμα Women CANdidates ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt, επισημαίνει: «Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η Ελλάδα έχει δώσει στον κόσμο έξοχες γυναίκες ηγέτιδες. Η Ελλάδα έγραψε ιστορία το 2020 όταν το ελληνικό κοινοβούλιο στήριξε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. H πλατφόρμα Women CANdidates στοχεύει να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε ακόμη περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν τα βήματα της Προέδρου Σακελλαροπούλου. Παρέχοντας ευκαιρίες ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους καθώς και πρόσβαση σε μέντορες και δίκτυα, η Women CANdidates θα ενδυναμώσει τις γυναίκες ηγέτιδες να ανέλθουν σε ηγετικές θέσεις».



    ΣΧΟΛΙΑ