• Ελλάδα

    Με video του Αντώνη Σαμαρά το Μαξίμου προσπαθεί να διασπάσει τη ΝΔ για το Σκοπιανό

    • NewsRoom


    Πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να επιφέρει η Κυβέρνηση για το Σκοπιανό, καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τη σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια.

    Παρά τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, περί ανάγκης για «λύσης πακέτο» που θα περιλαμβάνει την εξάλειψη του αλυτρωτισμού των Σκοπίων και θα έχει ως ελάχιστη βάση, ως «κόκκινη» γραμμή, την απόφαση για βέτο στο Βουκουρέστι, η κυβέρνηση εξακολουθεί να ζητά περισσότερες διευκρινήσεις επιστρατεύοντας μέχρι και βίντεο με τον Αντώνη Σαμαρά από το 2009.

    Στο βίντεο που δημοσίευσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίζεται, σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη, να κάνει και αυτός λόγο για «κόκκινη» γραμμή στη βάση του βέτο του Βουκουρεστίου. Όπως αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, «εάν στη γείτονα δεχθούν το erga omnes ‘να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω».

    https://youtu.be/E5QrxcyzvnE

    Στο σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού παραπέμπει σε βίντεο διάρκειας 65  , στο οποίο ο κ. Σαμαράς δίνει συνέντευξη στο δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη και ακούγεται να λέει τα εξής:

    «Στο θέμα των Σκοπίων, έχει βάλει ο Κώστας Καραμανλής “κόκκινες γραμμές”. Είμαι με αυτές τις “κόκκινες γραμμές”. Ομως διαλέγω αυτή τη στιγμή ένα σημαντικό κομμάτι από αυτές τις “κόκκινες γραμμές”, ενόψει του όταν έχεις μια διαπραγμάτευση δεν λες όλα από την αρχή πάρτε τα, διότι τότε ο άλλος ξεκινάει να διαπραγματεύεται από εκεί που εσύ σταμάτησες και είπες μέχρι εδώ αντέχω. Ξεκινάει παρακάτω. Τι είναι η “κόκκινη γραμμή” που ενδιαφέρει; Είναι αυτό που οι Σκοπιανοί θεωρούν αδιανόητο γι αυτούς, το να δώσουν μια κοινή ονομασία για τη χώρα τους και στο εσωτερικό και έναντι τρίτων χωρών και έναντι των Διεθνών Οργανισμών. Αυτό που ο Καραμανλής το έχει πει και έμεινε ως περίφημος όρος “erga omnes”. Αυτό οι Σκοπιανοί δεν το δέχονται και κατά την άποψη μου δεν πρόκειται να το δεχθούν. Δηλαδή τη λεγόμενη συνταγματική τους ονομασία να την αλλάξουν. Εγώ βλέπω ότι δεν θα το κάνουν και είπα: Αν αυτοί κάποια στιγμή το δεχθούν και την αλλάξουν, να συζητήσουμε εμείς για το τι πρέπει να κάνουμε παρακάτω».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Κυβέρνηση και ΝΔ για τη στάση τους στο Σκοπιανό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βόμβα» Αναστασιάδη: Γιατί ο καβγάς για ένα όνομα; Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα τα Σκόπια (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θετικό κλίμα στα Σκόπια για τη συνάντηση Ζάεφ-Τσίπρα: «Υπάρχει η βούληση για λύση»



    ΣΧΟΛΙΑ