• Ελλάδα

    Θα κρύψουν τους δικούς τους από την Προανακριτική. Ποια θα είναι η μεθόδευση


    Σε θέση άμυνας θα βρεθούν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να “προστατεύσουν” από την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για προανακριτική επιτροπή τρεις υπουργούς της κυβέρνησης: τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

    Η Βουλή σήμερα θα μοιάζει με το αντεστραμμένο είδωλο της Βουλής πριν από δύο εβδομάδες, όταν ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που βρίσκονταν στην επίθεση και τάσσονταν υπέρ της παραπομπής δέκα πολιτικών προσώπων σε προανακριτική επιτροπή, ενώ η αντιπολίτευση εξέφραζε ενστάσεις. Τώρα θα είναι τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα θέσουν προ των ευθυνών τους τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αποκρούσουν τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης, εκφράζοντας τη στήριξή τους στους “συντρόφους” τους.

    Το βασικό επιχείρημα των βουλευτών της κυβέρνησης είναι ότι για τους τρεις υπουργούς δεν υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία για την υπόθεση της Novartis, ένα επιχείρημα που στις τάξεις της ΝΔ θεωρούν σαθρό και δηλώνουν βέβαιοι ότι στη σημερινή συζήτηση θα φανεί το ποια είναι η αλήθεια.

    Η μάχη αναμένεται και πάλι σκληρή, αν και πιθανότατα αυτήν τη φορά δεν θα το… ξημερώσουμε, καθώς το προεδρείο της Βουλής “έκοψε” έναν κύκλο ομιλητών – όμως και πάλι, δύσκολα θα κρατήσει λιγότερες από δέκα ώρες η συνεδρίαση, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία, που αυτή τη φορά θα περιλαμβάνει τρεις κάλπες (αντί για δέκα).

    Όσον αφορά στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, λίγοι είναι αυτοί που έχουν ψευδαισθήσεις ότι η κυβερνητική πλειοψηφία θα “σπάσει” και θα παραπέμψει σε προανακριτική επιτροπή έστω και έναν από τους τρεις υπουργούς, αν και είναι γεγονός ότι ειδικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν είναι και το πιο αγαπητό πρόσωπο στις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και άρα δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποια “διαρροή” από αυτήν την πτέρυγα.

    Φυσικά, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει σύσσωμη υπέρ της παραπομπής των τριών υπουργών, ενώ ασαφές είναι ακόμα το τι θα πράξουν η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι. Από την άλλη, “παρών” αναμένεται να ψηφίσουν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων, ενώ για αυτούς του ΚΚΕ υπάρχει και το ενδεχόμενο αποχής από την ψηφοφορία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Πόσοι πλειστηριασμοί έγιναν χθες – Αναλυτικά στοιχεία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστρατεύουν τον φόβο για να πληρώσουν όσοι χρωστάνε στα ταμεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΦΚΑ: Εθνική Σύνταξη και με λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης



    ΣΧΟΛΙΑ