• Ελλάδα

    Σ. Φάμελλος: Απέσυρε την τροπολογία για τα «στρατόπεδα» των αδέσποτων

    • NewsRoom
    αδέσποτα


    Την απόσυρση της τροπολογίας σχετικά με τους χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων ανακοίνωσε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ύστερα από την έντονη αντίδραση των φιλοζωικών οργανώσεων.

    Όπως κατήγγειλαν οι φιλοζωικές οργανώσεις οι προωθούμενες αλλαγές χρήσης γης για τα κυνοκομεία νομιμοποιεί εμμέσως τον παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων και στοχοποιεί φιλοζωικά σωματεία.

    Σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο πάντως, η τροπολογία θα επανέλθει μετά από διαβούλευση σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Την τροπολογία είχε κατάθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης σε άσχετο σχέδιο νόμου και αφορούσε στην μεταφορά κάθε είδους αδέσποτων ζώων σε ειδικές εγκαταστάσεις σε δασικές εκτάσεις.

    Αντιδράσεις υπήρξαν και για αναφορά στην τροπολογία ότι στόχος αυτής της κίνησης είναι «η παράνομη μεταχείριση αδέσποτων ζώων από ιδιώτες και σωματεία».

    Στην ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε την τροπολογία που αποσύρθηκε η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία και η Animal Action έκαναν λόγο για για «φωτογραφική» τροπολογία που «δείχνει» τις εγκαταστάσεις του «Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων» (ΔΙΚΕΠΑΖ).



    ΣΧΟΛΙΑ