• Διεθνής πολιτική

    Πίσω από τις… λέξεις – Οι Γερμανοί “ψιθυρίζουν” εκλογές στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Ο Τύπος στην Γερμανία, σχεδόν καθημερινά ασχολείται με την Ελλάδα. Με ότι συμβαίνει. Τις τελευταίες δύο ημέρες, αρκετές εφημερίδες (FAZ, Süddeutsche Zeitung, Βild, Stuttgarter Nachrichten κ.α.) γράφουν ιδιαίτερα για την αύξηση των φόρων σε πολλά αγαθά και τις επιβαρύνσεις σε αγρότες, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους με την έλευση του 2017.

    Όμως, δεν στέκονται μόνο εκεί. Γράφουν και τη λέξη… εκλογές, τις οποίες μάλιστα συνδέουν με τις εκλογές στην Γερμανία!

    Είναι χαρακτηριστικό ένα “απόσπασμα” της Süddeutsche Zeitung που πέρασε στα ψιλά, δείχνει όμως ξεκάθαρα την “άποψη” που έχουν οι… Γερμανοί για την κυβέρνηση Τσίπρα. Και ήδη κάνουν τις εκτιμήσεις τους…

    Γράφει η εφημερίδα τα εξής: «…Οι εκλογές στη Γερμανία και σε άλλες γειτονικές χώρες, η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ όπως και η πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ αφήνουν τους πολίτες με ένα αίσθημα αβεβαιότητας για το μέλλον. Παντού οι εθνικιστές και οι λαϊκιστές είναι πιο ισχυροί όσο ποτέ άλλοτε. Στη Β. Ρηνανία- Βεστφαλία μέχρι τις ομοσπονδιακές γερμανικές εκλογές, στην Ολλανδία και τη Γαλλία, αλλά και σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές στην Ιταλία και την Ελλάδα, έχουν καλές πιθανότητες να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων…».



    ΣΧΟΛΙΑ