• Κοινωνία

    Πυρκαγιά στο Μάτι: Στις επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκόμενων για λάθη στο συντονισμό στρέφονται οι εισαγγελείς

    • NewsRoom


    Καθοριστικός αναμένεται πως θα είναι ο ρόλος που θα παίξει στη διερεύνηση της τραγωδίας της Ανατολικής Αττικής η διαβίβαση στην εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγραφεί μεταξύ των εμπλεκόμενων πριν και μετά την καταστροφή. Οι επικοινωνίες αναμένεται να τεθούν υπόψη ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τις έρευνες της εισαγγελίας Πρωτοδικών.

    Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ειδικών μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Τα στοιχεία θα αφορούν, μεταξύ άλλων, τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιακών στελεχών της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Αττικής και των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας τις κρίσιμες ώρες από τις 16:49 το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου και για τις επόμενες ώρες που η περιοχή του Ματιού είχε παραδοθεί στις φλόγες.

    Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εισαγγελείς έχουν ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων.

    Την ίδια ώρα σημαντικά συμπεράσματα φέρεται να απεκόμισαν οι εισαγγελείς από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στις καμένες περιοχές την προηγούμενη Παρασκευή, Στην επιτόπια έρευνα, που διήρκεσε περίπου για περίπου έξι ώρες, παρούσα ήταν και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ