• Ελλάδα

    ΑΡΣΙ: Έχουν βαλθεί να διώξουν όλους τους νέους γιατρούς από τη χώρα

    • NewsRoom
    γιατρός


    Την αύξηση της μετανάστευσης προς το εξωτερικό των νέων πτυχιούχων της Ιατρικής θα έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα οι επιχειρούμενες αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση που υπαγορεύονται από ΕΕ – ΔΝΤ και την ηγεσία του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), σύμφωνα με την Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ).

    Η ΑΡΣΙ κατηγορεί την κυβέρνηση για πρακτικές που οδηγούν τους νέους γιατρούς έξω από τα σύνορα της χώρας, τονίζοντας ότι το διώξιμο των νέων πτυχιούχων προς το εξωτερικό αποτελεί συστατικό στοιχείο της καταστροφικής υγειονομικής πολιτικής των ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων, μετατρέποντας τους πτυχιούχους της χώρας σε «εξαγώγιμο είδος» υψηλού επιπέδου.

    Την ίδια στιγμή καταγγέλλει δύο συμβάντα των τελευταίων εβδομάδων που «επιβεβαιώνουν την την πολιτική διωξίματος και των τελευταίων νέων γιατρών, που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει να μεταναστεύσουν».

    Τραμπουκισμοί εναντίον γιατρών

    Το πρώτο περιστατικό αφορά σε τραμπουκισμό αστυνομικού ενάντια σε εφημερεύουσα ειδικευόμενη γιατρό που έκανε το «έγκλημα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, να μην διακόψει την παροχή επείγουσας περίθαλψης σε τραυματία, ώστε να τον εξυπηρετήσει γρηγορότερα.

    Σύμφωνα με την ΑΡΣΙ, ενώ έχουν περάσει τρεις ολόκληρες εβδομάδες από τη μέρα που το γεγονός καταγγέλθηκε δημόσια (17/07) και ενώ έχουν μεσολαβήσει προς το Υπουργείο Υγείας επίσημες ενημερώσεις από την διοίκηση του νοσοκομείου Νίκαιας αλλά και σχετικές καταγγελίες από την ΕΙΝΑΠ και από την ΟΕΝΓΕ, οι πολιτικές ηγεσίες των Υπ. Υγείας και Προστασίας Πολίτη «εξακολουθούν να συγκαλύπτουν τον τραμπουκισμό διά της άκρας του τάφου σιωπής τους», ενώ οι αρμόδιοι της ΕΛΑΣ εξακολουθούν να αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία του τραμπούκου τόσο στην διοίκηση του νοσοκομείου όσο και στην ίδια την παθούσα.

    Αυθαίρετες απολύσεις

    Το δεύτερο περιστατικό αφορά σε «αυθαίρετη», κατά την ΑΡΣΙ, απόλυση ειδικευόμενου γιατρού από το νοσοκομείο Νάουσας, επειδή αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ιατρική πράξη (διακομιδή ασθενούς), καθώς η συμμετοχή αυτή είχε κριθεί επικίνδυνη για τον ασθενή από τους ειδικευμένους γιατρούς του τμήματός του. Το κίνημα καταγγέλλει ότι η απόφαση του ειδικευόμενου να ακολουθήσει τις οδηγίες των επιμελητών του τιμωρήθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου με απόλυση, χωρίς καν να έχει προηγηθεί κάποια νόμιμη διοικητική διαδικασία (ΕΔΕ κλπ). Μάλιστα, σύμφωνα με την ΑΡΣΙ, οι αρμόδιοι του εκεί νοσοκομείου πρώτα απέλυσαν τον ειδικευόμενο (από τις 27/6/2017) και μετά διέταξαν ΕΔΕ για τα συμβάντα που είχαν προηγηθεί, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (έγγραφο του ΓΓ 10/8/17) από την μια διατείνεται πως «γνωρίζει» αυτά τα συμβάντα ενώ από την άλλη κάνει πως δεν γνωρίζει ότι ο γιατρός απολύθηκε κατ’ ευθείαν χωρίς κανένα «πόρισμα» καμίας «ΕΔΕ».

    «Είναι σαφέστατα τα μηνύματα που εκπέμπονται από όλα τα παραπάνω στους νέους γιατρούς της χώρας : εδώ το κράτος σας θεωρεί κυριολεκτικά ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Αναλώσιμους σκλάβους για να καλύπτετε με πασαλείμματα κενά από δω κι από κει σύμφωνα με τις ορέξεις των αρχικαθηγητών και αρχιδιευθυντών κολλητών του κ. Μάρκου, πολυεργαλεία για υγειονομική λάντζα που θα κάνετε την δουλειά γιατρών του ΕΚΑΒ (που δεν υπάρχουν) – τραυματιοφορέων – τεχνολόγων – γραμματέων – διασωστών κλπ, κλωτσοσκούφια τελευταίας υποστάθμης για τα βίτσια του κάθε περαστικού διορισμένου διοικητικού παραγοντίσκου, ακόμα και του κάθε μεθυσμένου ή αστοιχείωτου αστυνομικού. Για αυτό φύγετε όσο είναι καιρός..

    Το θέμα αυτό δεν αποτελεί μόνο μια τυχαία αμέλεια ή προχειρότητα ή αυθαιρεσία ή ιδιοτέλεια κάποιων που ενδιαφέρονται μόνο για το βόλεμα το δικό τους και της κλίκας τους, αλλάζοντας κομματική απόχρωση ως χαμαιλέοντες κάθε φορά που αλλάζει η κυβέρνηση και που διαχρονικά θεωρούν τους νέους γιατρούς υποπόδια των ποδιών τους. Όσον αφορά το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο που εκπροσωπείται από τον κ. Μάρκου και τους λοιπούς φωστήρες της ηγεσίας του ΚΕΣΥ αλλά όσον αφορά και πολλούς διοικητές νοσοκομείων προερχόμενους από το “βαθύ” ΠΑΣΟΚ σίγουρα υπάρχει έντονα αυτή η πλευρά. Όμως η ουσία είναι πως το διώξιμο των νέων πτυχιούχων προς το εξωτερικό αποτελεί συστατικό στοιχείο της καταστροφικής υγειονομικής πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – μνημονιακών κυβερνήσεων. Οι νέοι γιατροί (και συνολικά πολλοί κλάδοι νέων επιστημόνων) θεωρούνται ΕΞΑΓΩΓΙΜΟ ΕΙΔΟΣ : πανηγυρίζουν (κυριολεκτικά … ) η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης που βρίσκουν έτοιμους τέτοιου επιπέδου πτυχιούχους. Γι αυτό άλλωστε οι κ.κ. προκάτοχοι των σημερινών υπουργών Υγείας (Λοβέρδος, Λυκουρέντζος κλπ) είχαν … «περηφανευτεί» δημόσια ( ! ) πως το διώξιμο των νέων γιατρών από την χώρα είναι ακριβώς σκόπιμη πρόθεσή τους.
    Έ, από ό,τι φαίνεται από όλα τα παραπάνω, οι κ.κ. Ξανθός και Πολάκης ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ αλλά … χωρίς να το φωνάζουν. Πρέπει να πουλάμε και λίγο επικοινωνιακό σανό πως είμαστε διαφορετικοί από τους προηγούμενους …», αναφέρει η ΑΡΣΙ στην οργισμένη ανακοίνωσή της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΟΕΔΗΝ: Αυτές είναι οι δαπάνες που θέλει να νομιμοποιήσει το Υπ. Υγείας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέες καταγγελίες από τη ΠΟΕΔΗΝ: «Μέχρι δίσκο στις εκκλησίες βγάζουν για την ενίσχυση των τοπικών κέντρων υγείας!»



    ΣΧΟΛΙΑ