• Ελλάδα

    Για μίζες 50 εκατ. ευρώ κάνουν λόγο 3 προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis

    Novartis

    Novartis


    Μίζες που «αγγίζουν» τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ υποστηρίζουν ότι δόθηκαν στους 2 πρώην πρωθυπουργούς και στους 8 πρώην υπουργούς 3 προστατευόμενοι μάρτυρες που κατέθεσαν για την υπόθεση της Novartis. Οι μαρτυρίες τους περιλαμβάνονται στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή για τα 10 πολιτικά πρόσωπα για να ερευνηθεί αν εμπλεκονται σε δωροδοκία και απιστία.

    Οι καταθέσεις των 3 προστατευομένων μαρτύρων θεωρούνται αξιόπιστες από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς φέρονται να  έχουν προσκομίσει στοιχεία που δείχνουν ότι έχουν γνώση και ότι είναι κοντά στα επίδικα γεγονότα.

    Σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, τα 40 εκατ. ευρώ από το σύνολο της μίζας φέρεται να διακινήθηκαν πριν από το 2010 σε τρία πολιτικά πρόσωπα για την προμήθεια των εμβολίων κατά της γρίπης.

    Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, ως αποδέκτες μιζών από τη Novartis, από το 2006 ως τις αρχές του 2015, είναι 30 πρόσωπα. Εκτός των 10 πολιτικών, οι υπόλοιποι 20 φέρονται να είναι πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων, πρώην μέλη επιτροπών τιμών  φαρμάκων και σύμβουλοι ή συνεργάτες υπουργών. Το συνολικό ποσό της μίζας υπολογίζεται στα 60 εκατ. ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ψάχνουν να σωθούν μέσω της Novartis

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θύελλα στην πολιτική σκηνή: Οργισμένη αντίδραση της ΝΔ για την υπόθεση Novartis

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτά είναι τα ονόματα που αναφέρονται στην δικογραφία για την Novartis

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι σχολιάζει η Novartis για τις δικαστικές εξελίξεις: «Η εταιρία συνεργάζεται με τις αρχές»



    ΣΧΟΛΙΑ