• Top Stories

    Δικηγόρος οικογένειας Κατσίφα: Σκοπίμως καθυστερούν τις διαδικασίες οι Αλβανοί

    • NewsRoom
    Κωνσταντίνος Κατσίφας

    Κωνσταντίνος Κατσίφας


    Σε σοβαρές καταγγελίες για το πώς εξελίσσονται οι διαδικασίες στην Αλβανία μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας άφησε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κώστας Γιοβανόπουλος. «Τα πράγματα δε λειτουργούν έτσι στα σύγχρονα κράτη. Λες και ταξιδέψαμε πίσω στο χρόνο» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    «Δεν υπάρχουν πρωτόκολλα, άνθρωποι υπεύθυνοι να σου πουν πού πάνε τα πράγματα» είπε και πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος».

    Επανέλαβε ότι η οικογένεια δεν έχει ακόμα λάβει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου, όπως και κανένα άλλο έγγραφο, ενώ έθεσε σειρά ερωτημάτων, όπως πού βρίσκεται το κινητό τηλέφωνο και τα προσωπικά αντικείμενα του θανόντος, όπως και τι συνέβη μεταξύ των δύο περιστατικών που έλαβαν χώρα την Κυριακή, δηλαδή το επεισόδιο με τους αστυνομικούς στο χωριό και το θάνατο του 35χρονου στο βουνό.

    Ερωτηθείς για τα μόλις 5 λεπτά που ο ίδιος, οι συγγενείς και ο Έλληνας ιατροδικαστής είδαν τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, απάντησε ότι «τέτοια διαδικασία σε νομικό επίπεδο δεν υπάρχει» και εκφράζοντας την αρχική του έκπληξη, επισημαίνοντας την προχειρότητα με την οποία γίνονται τα πράγματα στην Αλβανία.

    Τόνισε ότι, από ελληνικής πλευράς, η έρευνα ξεκίνησε αμέσως, ενώ από αλβανικής όχι, σημειώνοντας και πάλι ότι «δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό» και χαρακτηρίζοντας τους αλβανικούς ρυθμούς «ως σκοπιμότητα».

    Χαρακτήρισε «δειλή προπαγάνδα το να έχουμε τόσους ένστολους μπροστά σε έναν άνθρωπο» και υπογράμμισε ότι, το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας θα ερευνηθεί. «Οι απαντήσεις θα δοθούν», είπε με έμφαση.

    Ερωτηθείς το πότε θα τελειώσει η διαδικασία των αλβανικών Αρχών και η παράδοση της σορού στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κηδεία, απάντησε πως «δεν έχω ιδέα πότε θα τελειώσει αυτό, φοβούνται ότι αν γίνει η κηδεία, θα πάει ‘ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του’».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η έκκληση της αδελφής του Κ. Κατσίφα: «Η Ελλάδα να ερευνήσει για να φανεί η αλήθεια» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεφωνική επικοινωνία Κατρούγκαλου με τον Αλβανό ΥΠΕΞ για την υπόθεση Κατσίφα



    ΣΧΟΛΙΑ