• Πολιτική

    Τηλεφωνική επικοινωνία Κατρούγκαλου με τον Αλβανό ΥΠΕΞ για την υπόθεση Κατσίφα

    • NewsRoom
    Γιώργος Κατρούγκαλος

    Γιώργος Κατρούγκαλος


    Με τον Αλβανό υπουργό Εξωτερικών, Ντιτμίρ Μπουσάτι, συνομίλησε τηλεφωνικά το βράδυ της Τρίτης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, με κύριο θέμα την την υπόθεση του θανάτου του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα.

    Όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το περιβάλλον του κ. Κατρούγκαλου, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ ζήτησε από τον κ. Μποτσάτι, «να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση με σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

    Σε συνέχεια του διαβήματος διαμαρτυρίας του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην πρεσβευτή της Αλβανίας στην Ελλάδα προχθές το βράδυ, την Τρίτη η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Ελένη Σουράνη, επέδωσε ρηματική διακοίνωση στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών με τα αιτήματα: Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση για να διαπιστωθεί αν εξαντλήθηκαν τα όρια προκειμένου να αποφευχθεί ο θάνατος, να προστατευτούν τα δικαιώματα της ομογένειας και να μην διαταραχθούν οι διμερείς σχέσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μόλις πέντε λεπτά κατάφερε να δει τη σορό του Κατσίφα ο Έλληνας ιατροδικαστής – «Πείραξαν» τα στοιχεία οι Αλβανοί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλβανικό ΥΠΕΞ: Λυπούμαστε που η Ελλάδα δεν καταδίκασε την πράξη του «εξτρεμιστή» Κατσίφα



    ΣΧΟΛΙΑ