• Ελλάδα

    Αθώος ο Αρθούρος Ζερβός για τις αυξήσεις σε στελέχη της ΔΕΗ

    • NewsRoom


    Αθώο έκρινε τον κ. Αρθούρο Ζερβό, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, το Εφετείο Αθηνών για τις αυξήσεις που είχαν γίνει σε στελέχη της επιχείρησης.

    Ο κ. Ζερβός, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ΔΕΗ στις 15 Δεκεμβρίου 2006, παραιτήθηκε στις 5 Μαρτίου 2015 όταν ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για τις αυξήσεις.

    «Λόγος παραπομπής μου υπήρξε η διαφορετική, σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής τους από τη ΔΕΗ, ερμηνεία αμφισβητούμενων και αμφίσημων διατάξεων των Νόμων 3833/10 και 3845/10 ιδίως σχετικά με το εάν το οικογενειακό επίδομα περιλαμβάνεται ή όχι στο πλαφόν αποδοχών των εν λόγω νόμων», είχε δηλώσει ο κ. Ζερβός.

    Μάλιστα η ΔΕΗ είχε ζητήσει και εφάρμοσε τη γνωμοδότηση δύο έγκριτων καθηγητών Εργατικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με τους οποίους το οικογενειακό επίδομα δεν περιλαμβάνεται στο πλαφόν και η εν λόγω ερμηνεία του νόμου ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, των μετόχων και ιδίως του υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι αμοιβές των ανωτάτων στελεχών εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο -ως βασικού μετόχου της Εταιρείας- σε δύο Γενικές Συνελεύσεις της ΔΕΗ για τις οικονομικές χρήσεις 2010 και 2011.

    Περίπου τρία χρόνια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο κ. Ζερβός αθωώθηκε από το Εφετείο Αθηνών, με τον Εισαγγελέα να εισηγείται την αθώωσή του και την έδρα να συμφωνεί, καθώς αποδείχθηκε πέρα πάσας αμφιβολίας ότι δεν υπήρχε δόλος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Την καταδίκη 56 κατηγορουμένων για το «ΓΕΝΟΠ ΤRAVEL» πρότεινε ο εισαγγελέας



    ΣΧΟΛΙΑ