• Ελλάδα

    Άρης Φλώρος: «Συναντήθηκα με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του»

    Φλώρος

    Άρης Φλώρος


    Ως θύμα ενός μεγάλου εκβιασμού εμφανίστηκε ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, απολογούμενος στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στη δολοφονική απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

    «Μου ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ για να ανακαλέσουν, όσα είπαν σε βάρος μου. Πίστευαν ότι είχα βγάλει εκατομμύρια στο εξωτερικό», υποστήριξε ο φυλακισμένος επιχειρηματίας που επέμεινε στην αθωότητά του και περιέγραψε στους δικαστές, τη συνάντηση που είχε με τον συνήγορο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, μόλις λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του ποινικολόγου.

    Ο νεαρός επιχειρηματίας, καταδικασμένος πρωτόδικα σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa-Hellas Power, απολογήθηκε λίγη ώρα, μετά την αποχώρηση από τη δικαστική αίθουσα των δύο Αλβανών συγκατηγορουμένων του.

    Οι τελευταίοι που φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου, αρνήθηκαν να απολογηθούν. Σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

    Φλώρος
    Άρης Φλώρος

    «Οι συναντήσεις μου με τον Αντωνόπουλο»

    Στις 3 Νοεμβρίου του 2014, δύο άτομα πλησιάζουν τον δικηγόρο Γιώργο Αντωνόπουλο, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Με την απειλή πιστολιού του ζητούν κι εκείνος τους παραδίδει αμέσως την τσάντα που κρατά. Παρ’ όλα αυτά, ο ένας δράστης πυροβολεί μια φορά τον δικηγόρο στο κεφάλι.

    Ο κ. Αντωνόπουλος ήταν αντίδικος του Αρ. Φλώρου στη δίκη Energa-Hellas Power εκπροσωπώντας ένα από τα θιγόμενα μέρη, το ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας μίλησε για τη συνάντηση- συμβιβασμού που είχε με τον δικηγόρο:

    «Συναντήθηκα με τον Αντωνόπουλο για 5-6 λεπτά στο ΑΤΤΙΚΑ. Μου ζήτησε να φέρω χρήματα στην Ελλάδα και να τα βάλω σε λογαριασμό που θα επιλέγουμε μαζί. Του είπα ότι δεν είχα αντίπραξη σε αυτό αρκεί και η πλευρά του να έκανε το ίδιο. Μου είπε ότι ο ΛΑΓΗΕ είναι αξιόπιστος και δεν χρειάζεται να τοποθετήσει χρήματα. Εγώ, όμως, διάβαζα στις εφημερίδες ότι είχε πρόβλημα με το PSI. Ευχαρίστησα τον Τάκη Μπαλτάκο που μεσολάβησε για το ραντεβού κι έφυγα.»

    Δεν έδωσε εκείνος την εντολή για την επίθεση σε βάρος του δικηγόρου, υποστήριξε ο επιχειρηματίας λέγοντας ότι έμαθε για τη δολοφονική απόπειρα από τα ΜΜΕ.

    «Την επόμενη μέρα, μου τηλεφώνησε ο τότε συνήγορός μου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και μου ζήτησε να συναντηθούμε. Μου είπε ότι ο Τάκης Μπαλτάκος, που επισκέφθηκε τον Αντωνόπουλο στο νοσοκομείο, του είπε ότι με θεωρεί ηθικό αυτουργό της επίθεσης εναντίον του.

    Του απάντησα ότι αυτά είναι παρανοϊκά πράγματα, είναι τρελά. Τον Αντωνόπουλο τον επισκέφθηκε και ο Δημητρακόπουλος στον οποίο επέμεινε ότι εγώ είμαι ηθικός αυτουργός της επίθεσης.

    Δεν είχα δώσει τότε μεγάλη σημασία σε όλα αυτά. Δεν είχα ποτέ μεγάλη αντιδικία με τον κ. Αντωνόπουλο. Αντίθετα οι συνήγοροί μου έλεγαν ότι ήταν ο μόνος στην πολιτική αγωγή στη δίκη της ENERGA που μας υποστήριζε. Δεχόταν ότι μας χρωστάνε λεφτά και ότι η διαφορά μας είναι αστική και όχι υπεξαίρεση.»

    «Οι προσπάθειες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου»

    Ο Άρης Φλώρος, στην απολογία του, αναφέρθηκε εκτενώς στον γνωστό ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, που δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του τον περασμένο Οκτώβρη.

    «Το 2016 διάβασα ότι δύο Αλβανοί έχουν πάει στον ανακριτή και με έχουν ονοματίσει ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης σε βάρος του Αντωνόπουλου. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, με τον οποίο διατηρούσαμε οικογενειακές φιλικές σχέσεις και μου πρότεινε να πάμε στον ανακριτή. Ο ανακριτής με ρώτησε αν είχα σχέση και απάντησα αρνητικά. Έδωσα ένα υπόμνημα και αφέθηκα ελεύθερος με όρους.

    Συζήτησα το θέμα με το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο κι εκείνος μου πρότεινε να μιλήσει ο ίδιος στον Αντωνόπουλο. Μετά τη συνάντηση, μου είπε ότι ο Αντωνόπουλος του είπε ότι δεν επιθυμούσε να καταδικαστώ γι’ αυτή την υπόθεση καθώς δεν είχε αποδείξεις αλλά κάποιες υπόνοιες για εμένα.

    Ο Ζαφειρόπουλος είχε και δεύτερη συνάντηση το καλοκαίρι του 2017 με τους δικηγόρους του Αντωνόπουλου και εκείνοι του είπαν, ότι υπάρχει τρόπος ο Αντωνόπουλος να μην καταθέσει παράσταση πολιτικής αγωγής και οι Αλβανοί να αλλάξουν τις καταθέσεις τους έναντι δυο εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το ποσό συμπεριλαμβάνονταν η ψυχική οδύνη του Αντωνόπουλου, τα έξοδα προστασίας του και η αμοιβή των δικηγόρων του.

    Αισθάνθηκα ντροπή, νευρίασα πολύ γιατί οκτώ μήνες με συκοφαντούσαν και συνέχιζαν με έναν μεγάλο εκβιασμό. Ζήτησα τότε από το Ζαφειρόπουλο να πάει στην Ασφάλεια και να βάλει μικρόφωνο στις επόμενες συναντήσεις με τους δικηγόρους. Ο Ζαφειρόπουλος μου είπε ότι παρόλο που είναι κι εκείνος νευριασμένος, δεν μπορούσε να το κάνει γιατί δεν συνάδει με το ήθος του και με έπεισε.»

    Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι υπήρξε μεσολάβηση κι άλλου γνωστού ποινικολόγου.

    «Το καλοκαίρι του 2017 ήρθε στο ψυχιατρείο ο Θέμης Σοφός για να δει κάποιον πελάτη του. Δεν τον γνώριζα. Μου μίλησε και μου είπε ότι έχουμε έναν κοινό γνωστό και ότι έχει ακούσει για εμένα τι περνάω.

    Μου είπε ότι ο πατέρας του ήταν φίλος με τον Αντωνόπουλο και θα μπορούσε ο ίδιος να του μιλήσει και να τον πείσει για τη μη συμμετοχή μου σε αυτήν την υπόθεση. Μου είπε ότι θα προτείνει στον Αντωνόπουλο να έρθει στη φυλακή και να βρούμε μια λύση.

    Πράγματι ήρθε ο Αντωνόπουλος μαζί με το Σοφό στις φυλακές και ο Αντωνόπουλος μου είπε ότι ήρθε, γιατί ήθελε να τα βρούμε, ότι δεν είχε αποδείξεις εναντίον μου και ότι αν είχα κι εγώ διάθεση να δώσουμε τα χέρια και δεν θα έμπαινε πολιτική αγωγή. Δώσαμε τα χέρια κι έφυγε. Εγώ του εξήγησα ότι δεν είχα κανένα κίνητρο για να κάνω κάτι εναντίον του.

    Στην πρώτη δικάσιμο της υπόθεσης 4 Σεπτεμβρίου 17, ο Αντωνόπουλος και οι συνήγοροί του διαβεβαίωσαν το δικό μου συνήγορο, ότι η πλευρά Αντωνόπουλου δεν θα παρασταθεί ως πολιτική αγωγή. Ο Ζαφειρόπουλος έλειπε. Εγώ τους πίστεψα.

    Μερικές ώρες πριν από τη δολοφονία του, ο Ζαφειρόπουλος ήρθε στη φυλακή και με είδε. Μιλήσαμε για λίγο και έφυγε. Μετά από λίγες ώρες ενημερώθηκα για τη δολοφονία του. Τρεις μέρες μετά, έδωσα μια κατάθεση στην αστυνομία και τους είπα αυτά που λέω σε εσάς.»

    «Δεν ενέδωσα στον εκβιασμό»

    «Ξέρω τι σημαίνει να είσαι οικονομικός κρατούμενος μαζί με ποινικούς», είπε στη συνέχεια της απολογίας του ο επιχειρηματίας.

    «Οι κρατούμενοι πίστευαν ότι έχω βγάλει στο εξωτερικό εκατομμύρια. Θεωρώ ότι ο κ. Αντωνόπουλος εγκλωβίστηκε. Ότι δεν είχε κάτι προσωπικό μαζί μου. Πιστεύω ότι ήταν σε πανικό και εγκλωβίστηκε από τις δικές του δηλώσεις.

    Το θέμα πουλούσε. Ένας κακός επιχειρηματίας που είχε υπεξαιρέσει λεφτά και πήγε να φάει τον τίμιο δικηγόρο. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αλλαγή στάσης του Αντωνόπουλου μετά τη δολοφονία του Ζαφειρόπουλου.»

    Πρόεδρος: «Μιλήσατε για εκβιασμό. Έγινε;»

    Φλώρος: «Σαφέστατα. Όχι όμως την περίοδο που ήμουν προφυλακισμένος. Όταν ήμουν στη ΣΤ’ πτέρυγα του Κορυδαλλού να σας αναφέρω ότι ποινικοί κρατούμενοι εκβίασαν το Σμπώκο να τους δώσει δέκα εκατομμύρια για να μην τον πειράξουν. Ξώφαλτσα έφτασε και σε εμένα ο εκβιασμός. Μου είπαν έχει κλέψει 200 εκατομμύρια, είσαι βλάκας, είσαι στην Ελλάδα και είσαι στη φυλακή. Δώσε μας λεφτά για να μη σε πειράξουμε.»

    Πρόεδρος: «Γιατί οι δύο συγκατηγορούμενοι σας είπαν στον ανακριτή ότι τους βάλατε να σκοτώσουν τον Αντωνόπουλο. Σας ζήτησαν λεφτά;»

    Φλώρος: «Με πλησίασαν λόγω της δημοσιότητα που είχε το όνομα μου. Τότε δεν μου ζήτησαν λεφτά. Στη συνέχεια στο ψυχιατρείο με πλησίασε ένας Αλβανός κρατούμενος και μου είπε «δώσε πέντε εκατομμύρια και οι Αλβανοί θα αλλάξουν κατάθεση». Δεν ενέδωσα στον εκβιασμό τους γιατί αυτό δεν σταματά πουθενά. Ο Ζαφειρόπουλος είχε την άποψη ότι η υπόθεση θα κλείσει και είναι αστεία και να μην ασχολούμαι.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρης Φλώρος – Βασίλης Μηλιώνης: Γιατί ο ένας μπήκε στη φυλακή και ο άλλος παρέμεινε ελεύθερος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: «Eχουμε έρθει για τον Άρη τον Φλώρο, πες μας πού μένει»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ύβρεις και καταγγελίες για νέο συμβόλαιο θανάτου στη δίκη για απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ