• Ελλάδα

    To απόλυτο χάος σε πτήση από Σύρο για Αθήνα

    • NewsRoom
    ελευθέριος βενιζέλος

    To αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας


    Το απόλυτο χάος επικράτησε σε πτήση της SKY EXPRESS από την Σύρο με προορισμό την Αθήνα. Στις 14:05 της Παρασκευής ήταν προγραμματισμένο να απογειωθεί το αεροπλάνο στο οποίο μεταξύ άλλων επρόκειτο να ταξιδέψουν περίπου 35 επιβάτες.

    Η μέρα των επιβατών δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες με τους ισχυρούς νοτιάδες,  ήταν μόνο αρχή  με τους επιβάτες να μένουν περιμένοντας 1,5 περίπου ώρα στο αεροδρόμιο της Σύρου.

    Το τραγελαφικό της υπόθεσης δεν ήταν απλά μια καθυστέρηση και η ταλαιπωρία των επιβατών μπροστά σε αυτό που τους περίμενε!

    Σύμφωνα με τους επιβάτες όταν έφτασε η ώρα να κάνουν check in τους, ενημερώθηκαν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το βάρος και πρέπει να βρεθούν τρεις εθελοντές άντρες ή τέσσερις γυναίκες να μείνουν πίσω και να φύγουν την επόμενη μέρα, γιατί δεν μπορούσε να γίνει η πτήση.

    Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ σε περίπτωση που κανείς δεν θα έκανε… πίσω σε αυτή την πρόταση της εταιρείας οι υπάλληλοι του αεροδρομίου θα αναγκάζονταν να ακολουθήσουν τον νόμο και να προηγηθούν επιβάτες με παιδιά, ευπαθής ομάδες κλπ. Τελικά μετά από πολλές συζητήσεις, βρέθηκαν τέσσερις άνθρωποι που δέχτηκαν να αλλάξουν πτήση και να αναχωρήσουν την επόμενη μέρα.

    Η ταλαιπωρία των επιβατών, όμως, όπως αποδείχθηκε δεν είχε τελειώσει και μάλιστα επαναλήφθηκε μόλις το αεροσκάφος έφτασε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

    Η εταιρεία επέλεξε χωρίς να ενημερώσει τους επιβάτες να τους στείλει… πακέτο στο Ελευθέριος Βενιζέλος χωρίς τις αποσκευές τους!

    Την ώρα λοιπόν που νόμιζαν ότι δόθηκε τέλος στη ταλαιπωρία τους, ενημερώθηκαν ότι οι αποσκευές τους, δεν ταξίδεψαν με το αεροσκάφος αλλά με το πλοίο  της γραμμής, το οποίο αναχώρησε περίπου μια ώρα αργότερα από την  ώρα που αναχώρησε το αεροσκάφος από την Σύρο και το οποίο θα έφτανε στις 9 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά.

    Όπως ήταν φυσικό η εξέλιξη αυτή προκάλεσε οργή και εκνευρισμό.

    »Μετά από πανικό στο αεροδρόμιο, καταφέραμε να πάρουμε τις βαλίτσες μας από το πλοίο το βράδυ ενώ η εταιρεία είχε μια απαράδεκτη συμπεριφορά. Επιβάτες με ανταπόκριση για αλλού, ταξίδεψαν χωρίς βαλίτσες. Φτάσαμε στο Πειραιά και είδαμε τα πράγμα μας στο πλοίο χωρίς φορτωτική μαζεμένα σε μία γωνία και το μόνο που έκανε η εταιρεία να στείλει κάποιον υπάλληλο να καταγράψει τις αποσκευές» δήλωσε στο Cyclades24 μια επιβάτης της.



    ΣΧΟΛΙΑ