• Ελλάδα

    Αντικαπνιστικός νόμος: Επίσημα τέλος το τσιγάρο από Τετάρτη- Ψηφίζεται η διάταξη στην Βουλή

    • NewsRoom


    Την Τρίτη αναμένεται να φτάσει στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, μέσα στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για τον αντικαπνιστικό νόμο.

    Όπως ορίζει η διαδικασία, το νομοσχέδιο θα συζητηθεί επί της αρχής και επί των άρθρων και θα ψηφιστεί σε μία συνεδρίαση. Από την Τετάρτη, η διάταξη που απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους κλειστούς χώρους θα είναι πλέον και επίσημα νόμος του ελληνικού κράτους και θα πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά από όλους τους ιθύνοντες τέτοιων χώρων.

    Σημειώνεται ότι στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής έχουν κληθεί φορείς, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους. Οι φορείς αυτοί, ενδεικτικά, είναι ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος, ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, η ελληνική πνευμονολογική εταιρία, η ελληνική ογκολογική εταιρία, το πανελλήνιο σωματείο καταστημάτων-καταναλωτών εστίασης και διασκέδασης και ο σύνδεσμος ελληνικών επιχειρήσεων προϊόντων ατμίσματος. Ακόμα, πρόσκληση έχει λάβει και η πανελλήνια ομοσπονδία εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων.

    Το μεγάλο στοίχημα για την πολιτεία, μετά την ψήφιση του αντικαπνιστικού νόμου, είναι να εξασφαλίσουν ότι αυτή τη φορά ο νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά και δεν θα έχει την τύχη της παλαιότερης ψήφισής του.



    ΣΧΟΛΙΑ