• Ελλάδα

    Άδωνις Γεωργιάδης: Σήμερα οι τράπεζες θα ανακοινώσουν το «πάγωμα» των αυξήσεων στις προμήθειες

    • NewsRoom
    Αδ. Γεωργιάδης: Θέμα εβδομάδων η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας στα αρμόδια δικαστήρια

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης


    «Πάγωμα» αυξήσεων και μειώσεις θα ανακοινώσουν οι τράπεζες εντός της ημέρας.

    Με επιτυχία στέφθηκε η κυβερνητική προσπάθεια να περιορίσει τις αυξήσεις που προγραμματίζουν να κάνουν οι τράπεζες στις προμήθειες που λαμβάνουν για ορισμένες συναλλαγές των καταναλωτών.

    Μετά την χθεσινή συζήτηση στην Βουλή και ύστερα από ερώτημα του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε δεσμευθεί ότι θα ασκήσει πιέσεις στις τράπεζες να μην προχωρήσουν σε υπερβολικές αυξήσεις προμηθειών. Ο κ. Γεωργιάδης είπε, μάλιστα, ότι, εάν χρειαστεί, θα παρέμβει και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, για να ρυθμιστεί το ζήτημα.

    Όπως διεμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον Ant1 και τον Γιώργο Παπαδάκη, εντός της ημέρας, 3 από τις 4 συστημικές τράπεζες αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις, αναφορικά με κάποιες τροποποιήσεις που θα γίνουν στις προγραμματισμένες αυξήσεις προμηθειών. Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι ορισμένες από τις αυξήσεις «παγώνουν» και δεν πρόκειται να εφαρμοστούν.

    Μάλιστα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στο «Καλημέρα Ελλάδα», εκτός από το «πάγωμα», οι τράπεζες θα ανακοινώσουν σήμερα και μειώσεις.

    «Τρεις από τις τέσσερις τράπεζες θα ανακοινώσουν, όχι μόνο το «πάγωμα» των χρεώσεων στις τραπεζικές συναλλαγές, αλλά και μειώσεις στις ήδη υπάρχουσες χρεώσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

    Παράλληλα, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι οι μειώσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα θα αποτελούν μόνο μια πρώτη κίνηση, καθώς εντός του τρέχοντος μήνα, θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο κύμα μειώσεων.

    Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι, αφού μειώνονται τα επιτόκια δανεισμού των τραπεζών, αυτό θα πρέπει να περάσει και στους δανειολήπτες.



    ΣΧΟΛΙΑ