• Πολιτική

    H Goldman Sachs παίζει … μπάλα και προβλέπει ποιος θα πάρει το Euro

    • NewsRoom


    Από τον «Πολ το χταπόδι» στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής και το Λάμα του ζωολογικού κήπου του Sussex στο Champions League του 2012, έχουν κατά καιρούς επιστρατευθεί διάφορα είδη ζώων, αλλά και τεχνολογικά μέσα, για να προβλέψουν τον τελικό νικητή σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

    Η Goldman Sachs όμως, αφήνει στην άκρη μεταφυσικούς παράγοντες και άλλους οιωνούς, και βάζει μπρος τα μεγάλα όπλα εν όψει EURO, παρουσιάζοντας ένα οικονομετρικό μοντέλο παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποίησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2014 (χωρίς ομολογουμένως ιδιαίτερη επιτυχία).

    euro2016

    Πρόκειται για ένα συνδυασμό ιστορικών στοιχείων απόδοσης κάθε ομάδας και του συστήματος αξιολόγησης  Elo που αξιοποιεί στατιστικά στοιχεία (αριθμό γκολ, παθητικό, ενεργητικό κάθε ομάδας, σκόρερ και άλλους παράγοντες όπως πχ τη φόρμα κάθε Εθνικής ομάδας κτλ.

    Βάσει αυτού του μοντέλου λοιπόν, η Goldman Sachs δίνει την οικοδέσποινα Γαλλία ως φαβορί για την κατάκτηση του EURO 2016, με ποσοστό 23% . Έπονται, Γερμανία με 20%, Ισπανία με 14%, και η Αγγλία με 11%.

    H Goldman Sachs προβλέπει το νικητή του Euro 2016 και όλα τα αποτελέσματα!

    Δείτε αναλυτικά πώς δουλεύει το μοντέλο της Goldman  Sachs ΕΔΩ 



    ΣΧΟΛΙΑ