• Διεθνής πολιτική

    Ζελένσκι: Ζητάει fast-track διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι


    Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα την ΕΕ να επιτρέψει στην Ουκρανία να γίνει άμεσα μέλος του ευρωπαϊκού μπλοκ με ειδική fast-track διαδικασία, καθώς η χώρα αμύνεται απέναντι στην εισβολή των ρωσικών δυνάμεων.

    Σε ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει στην Ουκρανία να ενταχθεί άμεσα βάσει ειδικής διαδικασίας.

    «Στόχος μας είναι να είμαστε με όλους τους Ευρωπαίους και, το πιο σημαντικό, να είμαστε ίσοι. Είμαι σίγουρος ότι αυτό είναι δίκαιο. Είμαι σίγουρος ότι το αξίζουμε», είπε.

    «Σώστε τις ζωές σας και φύγετε», κάλεσε ο ουκρανός πρόεδρος τους Ρώσους στρατιώτες και πρόσθεσε ότι 4.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν μέχρι στιγμής σκοτωθεί.

    Όπως ανέφερε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η Ουκρανία θα απελευθερώσει κρατούμενους με στρατιωτική εμπειρία αν επιθυμούν να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

    Παράλληλα, υπογράμμισε ότι 16 παιδιά έχουν σκοτωθεί τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες, ενώ άλλα 45 είναι τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί.

    Ο κύριος στόχος των συνομιλιών με τη Ρωσία είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

    Διαβάστε επίσης:

    Σαρλ Μισέλ: Θα συζητήσουμε την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

    Έφτασαν με ελικόπτερο οι Ουκρανοί- Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία



    ΣΧΟΛΙΑ