• Διεθνής πολιτική

    Έφτασαν με ελικόπτερο οι Ουκρανοί- Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία

    • NewsRoom
    Έφτασαν με ελικόπτερο οι Ουκρανοί- Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία

    Έφτασαν με ελικόπτερο οι Ουκρανοί


    Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθονται σήμερα εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Ουκρανίας, προκειμένου να συζητήσουν μια πιθανή εκεχειρία.

    Στον τόπο όπου θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία έφτασε πριν λίγο με ελικόπτερο μια αντιπροσωπεία από την Ουκρανία, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του RIA Novosti.

    Οι Ουκρανοί έφτασαν στο προκαθορισμένο σημείο στα σύνορα με την Λευκορωσία, πετώντας δια μέσου της Πολωνίας για να μην ρίξουν το ελικόπτερο οι Ρώσοι.

    Μέσα στην επόμενη ώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

    Πριν οι δύο πλευρές καθίσουν στο τραπέζι, η ουκρανική πλευρά ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία.

    «Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις» αναφέρει η ουκρανική προεδρία σε ανακοίνωσή της. «Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και η απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος» διευκρίνισε.

    Διαβάστε επίσης

    Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις: Θέλουμε συμφωνία, λέει η Μόσχα – Άμεση εκεχειρία αξιώνει το Κίεβο (Live update όλες οι εξελίξεις)



    ΣΧΟΛΙΑ