ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι θα ταξιδέψει στη Βρετανία για να συναντηθεί με τον βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.
«Σήμερα-Λονδίνο. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ηγέτης σε ό,τι αφορά την επέκταση των δυνατοτήτων μας επί του πεδίου και στον αέρα. Αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί σήμερα. Θα συναντήσω τον φίλο μου Ρίσι. Θα έχουμε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις δια ζώσης και με αντιπροσώπους», έγραψε ο ουκρανός πρόεδρος στη σελίδα του στο Twitter.
Η επίσκεψη του Ζελένσκι στο Λονδίνο εντάσσεται στην περιοδεία που πραγματοποιεί σε μια σειρά ευρωπαϊκών χωρών, σημαντικών συμμάχων της Ουκρανίας, ενόψει μιας αναμενόμενης ουκρανικής αντεπίθεσης ευρείας κλίμακας κατά των ρωσικών δυνάμεων.
Today – London. The UK is a leader when it comes to expanding our capabilities on the ground and in the air. This cooperation will continue today. I will meet my friend Rishi. We will conduct substantive negotiations face-to-face and in delegations.
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 15, 2023
Ο Ζελένσκι συναντήθηκε ήδη με Γερμανούς και Γάλλους ηγέτες καθώς και με Ιταλούς αξιωματούχους στη διάρκεια του σαββατοκύριακου σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει στρατιωτική και οικονομική βοήθεια για την Ουκρανία.
Την περασμένη εβδομάδα, η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ξεκίνησε να προμηθεύει την Ουκρανία με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς «Storm Shadow», οι οποίοι θα επιτρέπουν στις ουκρανικές δυνάμεις να πλήττουν τον ρωσικό στρατό
Οι Storm Shadow, οι οποίοι κατασκευάζονται από την ευρωπαϊκή εταιρεία πυραύλων MBDA, είναι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύονται από αεροσκάφος και είναι σχεδιασμένοι για επιθέσεις εναντίον στόχων υψηλής αξίας, όπως ενισχυμένα μπούνκερ και σημαντικές υποδομές, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας. Έχουν βεληνεκές μεγαλύτερο των 250 χιλιομέτρων, σύμφωνα με τον κατασκευαστή.
Σήμερα, εξάλλου, ο Ζελένσκι θα εκφωνήσει ομιλία με τηλεσύνδεση στη Διάσκεψη Κορυφής για τη Δημοκρατία της Κοπεγχάγης, όπως ανακοίνωσε η διοργάνωση.
Διαβάστε επίσης:
Εκλογές στην Τουρκία: Νικητής αλλά όχι πρόεδρος ο Eρντογάν – Δεύτερες κάλπες στις 28 Μαΐου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Άνδρας έπεσε στις γραμμές του Μετρό στο Σύνταγμα: Έκανε απόπειρα αυτοκτονίας – Έκλεισε ο σταθμός για τη Γραμμή 2
- All in με 10 εκατ. ευρώ για τη μεταγραφή της χρονιάς έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος!
- Η Ρωσία θα στείλει πετρέλαιο στην Κούβα για «ανθρωπιστικούς» λόγους
- Goldman Sachs: Στις 2.500 μονάδες ο στόχος του Γενικού Δείκτη Αθηνών
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.